Magazin > VIP
112233 ogledov

Kralj Karel: Slabe novice tik pred kronanjem

camilla, charles Profimedia
Bo William sploh kdaj sedel na prestol?

Mnogi so si želeli, da bi po kraljici Elizabeti II. na prestol sedel njen vnuk William, a monarhinja je krono predala sinu. To je bilo pošteno, saj se je kralj Karel na to vlogo pripravljal celo življenje in se marsičemu odrekel. Vprašanje pa je, ali bo William sploh kdaj kralj. Monarhija naj bi bila namreč tik pred zlomom, kaže študija britanskega Inštituta za proučevanje civilne družbe.

Glavni razlog za ta slab rezultat so škandali, odstopi in smrti, ki so v zadnjih letih pretresli kraljevo družino – predvsem pa so slabo luč na monarhijo vrgli kraljeva izseljenca princ Harry (38) in Meghan (41) ter škandali princa Andrewa (63). Zaradi slabe publicitete se je javno pojavljanje kraljeve družine zmanjšalo za neverjetnih 40 odstotkov. Po navedbah inštituta gre za izgubo, ki je ni mogoče tako hitro popraviti. Britanska monarhija je zato "v nevarnosti, da se sama ukine," se glasi sodba. 

Najbolj delavna člana kraljeve družine sta sicer kralj Karel III. in njegova sestra, princesa Anne (72), še ugotavljajo. 

Komentarjev 16
  • britanchek 17:31 23.april 2023.

    Ubogega Charlesa so pozabili obvestiti, da mu je slovenska novinarska srenja določila novo ime "Karel".

  • britanchek 17:29 23.april 2023.

    Ne razumem zakaj naši zelo "strokovni" kvazi novinarji ne obvestijo kraljeve družine, da se njihov kralj ne imenuje več Charles, ampak Karel. Nerodna reč, da možakar niti neve kako mu je ime in, da so mu naši novinarčki spremenili ime.

  • Pierre 14:22 23.april 2023.

    Bolj ko se bliža kronanje, več bo teh člankov, ki nas NE ZANIMAJO!!!!!