Magazin > VIP
2442 ogledov

Kraljeva poznavalka o princesi Madeleine: Bila sem šokirana

princesa madeleine Profimedia
So te kritike upravičene?

Zaradi koronavirusa so tudi člani švedske kraljeve družine morali stopiti korak nazaj, a kralj Carl Gustav in ostali so se kljub vsemu trudili, da so s svojimi podaniki ostali v stikih in opravili čim več nalog.

Princesa Sofia se je celo podala na prvo bojno črto in pomagala v bolnišnici ter navdušila Švede. Ti so se včasih celo spraševali, ali njihove kronane glave morda z svojo vnemo pretiravajo. Kralj in kraljica spadata v rizično skupino, tako kot tudi Victorijin mož Daniel, ki so mu leta 2009 presadili ledvico.

Nad enim članom družine pa je javnost menda razočarana. Nad princeso Madeleine, ki se je letos udeležila le enega dogodka – spletne podelitve nagrade fundacije World Childhood Foundation. Za primerjavo: Njena sestra je imela lani 115 nastopov.

llen Myrgård, strokovnjakinja za kronane glave, je za "Svensk Damtidning" podala zelo kritično izjavo na račun princese. "Bila sem šokirana, ko sem videla seznam njenih delovnih nastopov. Mislila sem, da jih je bilo več.“

So kritike upravičene? Madeleine je šele sedma v vrsti za prestol, poleg tega živi na Floridi. Myrgård kljub vsemu meni, da bi se princesa lahko bolj potrudila. "Mnogi so upali, da bomo videli več njenih posnetkov, ko je kraljeva družina začela z video klici in jih objavljala na svoji spletni strani,“ je pripomnila.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.