Magazin > VIP
118 ogledov

Kraljevi dojenček bo spal v slovenski zibelki

Kiara, zibelka, kraljevi dojenček, Kate, William Osebni arhiv
Težko pričakovani kraljevi dojenček princa Williama in Kate, ki se bo rodil te dni, bo spal v zibelki, ki so jo izdelali slovenski strokovnjaki.

Ob rojstvu prvorojenca ali prvorojenke britanskega princa Williama in vojvodinje Kate, ki ga ves svet že komaj pričakuje, bo novopečenima staršema Slovenija podarila svojevrstno zibelko. Gre za poseben izdelek, ki je nastal po zamisli inovatorke Erike Drobnič. Ta se že več let predstavlja z inovativnimi večnamenskimi zibelkami znamke Kiara, za katere je prejela več odličij.

Ko je Drobničeva izvedela za Katino nosečnost, se ji je takoj porodila zamisel o zibelki za težko pričakovanega kraljevega dojenčka. Slovenskemu veleposlaništvu v Londonu je predstavila svojo idejo, kako bi bila zibelka videti, in so takoj pristali na sodelovanje. "Zibelko smo delali šest mesecev. Dvakrat je spremenila obliko – na začetku je bilo le umetniško delo, ki ni imelo veliko uporabnosti, na koncu pa smo se odločili, da se vrnemo na osnovno in preprosto obliko," je povedala.

Pri projektu je sodelovalo osem posameznikov. Zibelko je izdelal Aleš Potočnik, za dizajn in videz pa sta poskrbela arhitekt Julijan Krapež in dizajner Grega Likar iz Steklarne Hrastnik, ki je izdelala majhne steklene dodatke. Etnologinja Anja Likar je izbrala dva simbola (njihov srček in rožico iz grba angleškega dvora) za čipko, ki jo je izdelala Irma Vončina. Pomagala sta tudi Erikin mož Bojan Drobnič, ki je lesarski tehnik, in tehnolog Peter Vdovč. Na koncu se jim je pridružilo še podjetje Vitapur, ki je v zibelko vdelalo ležišče, blazinico in odejico.

Zibelko, ki je protokolarno darilo, bodo v nekaj dneh poslali v London. Glede na to, da inovatorka izdeluje zibelke, ki se lahko spremenijo v drugo pohištvo za otroke, bodo kraljevo zibelko, če se bo pojavila želja, tudi spremenili in prilagodili.

Komentarjev 3
  • Trovlak 16:18 15.julij 2013.

    Heh jaka zibelka, saj bo otrok travme dobil v njej.

  • stela 14:57 15.julij 2013.

    Kaj je zdej...KIARA al KAIRA?

  • johan10 14:33 15.julij 2013.

    "Kraljevi dojenček bo spal v slovenski zibelki "Malo morgen, kraljeva družina jo bo dala nekam na podstrešje pa lep pozdrav !