Magazin > VIP
5 ogledov

Kraljevi lov: Kate postala tarča

Kate Middleton EPA
Princ William je za bratov 27. rojstni dan kupil 250 pernatih živali za lov in s tem postal tarča organizacije PETA. Po pomoč so se obrnili na Kate, ki pa se je zavila v molk.

PETA, organizacija za etično ravnanje z živalmi, je naslovila pismo na princa Williama in vojvodinjo Catherine. Princ je namreč razburil aktiviste s tem, ko je bratu Harryju za 27. rojstni dan kupil 250 pernatih živali: race, fazane in jerebice. Živali naj bi služile dolgoletni kraljevi tradiciji: lovu.

V pismu je članica omenjene organizacije Ingrid Newkirk pozvala Kate, naj odpove kraljevi lov smrti. "Kupovanje in ubijanje ptic ni častitljivo dejanje, razen, ko gre za glinene golobe. Med lovom živali pogostokrat utrpijo poškodbe vratu, kar ne povzroči hitre in neboleče smrti. Prosim vas, da uporabite svoj vpliv in prepričate princa Williama, da še enkrat premisli o izbiri darila. S tem dejanjem bi princ pridobil veliko simpatizerjev, rešil nekaj sto ptic in dal vedeti, da se monarhija zavzema proti krutemu ravnanju z živalmi," je zapisala Ingrid.

Organizacija in javnost s strani Kate in Williama še ni dobila uradnega odgovora. Na civilno iniciativo se je odzval le poznavalec lova na ptice Jon Ballard (GameBirdHunts.com) in dejal, da so fazani obnovljiv naravni vir in da jih imajo lastniki posestev vso pravico vključiti v svojo prehranjevalno verigo. To pa bo pojedina, če bo Harry postregel z vsemi 250. pečenkami!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.