Magazin > VIP
87 ogledov

Kraljica Beatrix vohunila za snaho

Máxima, Willem-Alexander, Beatrix EPA
Čeprav sta danes videti kot najboljši prijateljici, sta bili kraljica Beatrix in njena snaha Máxima nekoč vse prej kot to.

Pred kronanjem Willem-Alexandra je na knjižne police prispela knjiga njegove žene in bodoče kraljice Máxime, ki nosi naslov Queen Máxima of the Netherlands (Nizozemska kraljica Máxima, op. p.). V biografiji je 41-letna princesa razkrila marsikaj, med drugim tudi to, da je Beatrix v začetku razmerja z Willem-Alexandrom vohunila za njo in da je temeljito preiskala njeno preteklost.

Vzrok za preiskavo je bil v prvi vrsti njen oče oziroma njegova preteklost. V 70. letih prejšnjega stoletja je bil namreč minister v vladi generala Videla, ki je bil odgovoren za umore in izginotja političnih nasprotnikov, zato je bila Máximima prihodnost v nizozemski kraljevi družini pod velikim vprašajem. S tem, ali je hčerka Jorgeja Zorreguiete primerna za naziv nizozemske kraljice, se je ukvarjal celo parlament, kjer so razpravljaji o tem, da se bo moral princ v primeru poroke z njo odpovedati prestolu, on pa jim je dal vedeti, da bo to tudi storil. Na koncu so se sporazumeli tako, da se je princ lahko poročil in bo lahko postal kralj, tast pa ni smel priti na poroko. Manjkala je tudi mama, ki se slovesnosti ni udeležila zaradi solidarnosti do moža. Prisotna ne bosta niti na kronanju 30. aprila, ko bo njuna hči postala kraljica.

Sicer pa je v knjigi razkrito tudi, da sta se Willem-Alexander in Máxima spoznala leta 1999, na neki zabavi v Sevilli. Máxima je bila takrat zaposlena kot bankirka v banki Deutschen Bank v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.