Magazin > VIP
25 ogledov

Kraljica pokazala čustveno plat

Kraljica Elizabeta,
1/14
FameFlynet
Kraljica Elizabeta II. se je v nagovoru ljudstvu pokazala v drugačni luči.

Maše v katedrali St. Paul's se je udeležila celotna kraljeva družina. Manjkal je le princ Philip, ki se zaradi težav z mehurjem še vedno zdravi v bolnišnici.

Ceremonijo je vodil nadškof Rowan Williams, ki je poudaril, da je kraljica Elizabeta odločitev, da življenje posveti ljudstvu, vselej prenašala "predano, mirno in radodarno". "Svoje ljudstvo je osrečila. Takšna življenjska odgovornost predstavlja veliko tveganje in tudi veliko delo," je še poudaril nadškof.

Po maši so se gostje odpravili v rezidenco župana Davida Woottona, opoldne pa so se preselili v Westminster Hall, kjer jih je čakalo kosilo. Slavje pa se je končalo v Buckinghamski palači, kamor se je kraljeva družina odpeljala v odprti kočiji in pozdravljala razigrano množico ob poti. V prvi sta poleg kraljice sedela Charles in Camilla, za njimi pa se je peljala mlada generacija, William, Kate in Harry.

Kraljica globoko ganjena

V radijskem in televizijskem nagovoru narodu je kraljica Elizabeta II. pokazala svojo čustveno plat. "Prireditve ob mojem diamantnem jubileju so me globoko ganile. Pogled na številne družine, sosede in prijatelje, ki so se skupaj zabavali, me je popolnoma prevzel," je izjavila 86-letna regentka, ki se je organizatorjem štiridnevnega slavja zahvalila tudi v imenu svojega bolnega moža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.