Magazin > VIP
1438 ogledov

Kraljica v javnosti jokala le petkrat

kraljica elizabeta Profimedia
Nazadnje si je solze z obraza obrisala na pogrebu moža, princa Philipa.

Kraljica Elizabeta II. že skoraj 70 let vlada svojemu kraljestvu. Pokopala je že veliko ljubljenih oseb in bila priča številnim tragedijam, a v javnosti je čustvom dala prosto pot le petkrat, nazadnje na pogrebu moža.

kraljica elizabeta | Avtor: Profimedia Profimedia
Leta 2019 si je solzo z obraza obrisala med spominsko slovesnostjo ob prazniku Remebrance Day, ko se Britanci spominjajo svojih padlih v vojnah.

kraljica elizabeta | Avtor: Profimedia Profimedia
Nepozabne bodo za vse čase ostale tudi fotografije iz kraja Aberfan, kjer se je leta 1966 zgodila tragedija. Plaz je pod seboj pokopal več hiš. Umrlo je 144 oseb, od tega 116 otrok.

Kraljica se je na kraj tragedije odpravila šele osem dni pozneje, kar je povzročilo veliko ogorčenje. Najprej je tja poslala Philipa, po javnem razburjenju pa se je morala usesti na vlak … A njeni podaniki so se hitro pomirili, ko so videli fotografije svoje monarhinje, ki jo je obisk vidno pretresel.

kraljica elizabeta | Avtor: Profimedia Profimedia
31 let pozneje so jo čustva premagala na slovesnosti, na kateri so po 22 letih "upokojili" jahto Britannia. Na njej je kraljica doživela veliko prelepih trenutkov, na katere se je med tem uradnim slovesom od plovila zagotovo spomnila. 

kraljica elizabeta | Avtor: Epa Epa
Leta 2002, le nekaj tednov po materini smrti, se je kraljica udeležila otvoritve spominskega vrta Field of Remembrance. Tudi tam so na njenem licu opazili solze. Elizabeta je morala tisti dan namreč prevzeti vlogo matere. 

kraljica elizabeta | Avtor: Profimedia Profimedia

Štirinajst let pozneje se je udeležila slovesnosti, na kateri so pokazali nov kip, posvečen padlim herojem regimenta vojvode Lancaster. Tudi na tem dogodku ji je po obrazu spolzela solza ...
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.