Magazin > VIP
110373 ogledov

Kraljičini sestrični celo življenje zaprti in razglašeni za mrtvi

kraljica elizabeta Profimedia
Žalostno življenje Nerisse in Katherine.

Vsaka družina ima skrivnosti, kraljeva pa verjetno še kakšno več od običajnih. Ena od teh je skrivnostna usoda kraljičinih sestričen, Nerisse in Katherine, hčerk Johna Bowes-Lyona, brata kraljičine mame.

Na njuno življenje so opozorili tudi ustvarjalci serije Krona. V sedmem delu četrte sezone so omenili psihično bolni sestri, ki jih je družina strpala v psihiatrično bolnišnico.

Nerissa se je rodila leta 1919, Katherine pa leta 1926. Pri obeh so kmalu po rojstvu diagnosticirali umsko prizadetost. Leta 1941 so ju predali v oskrbo bolnišnice Earlswood Hospital in Redhill, ki je bila prenatrpana in v kateri naj bi vladale katastrofalne higienske razmere.

Da sta sestrični kraljice Elizabete II. živeli tako žalostno življenje, pa ni edina krutost, ki ju je doletela. V kraljevem registru "Burke’s Peerage" je bilo zapisano, da je ena od sester umrla leta 1940, druga pa 21 let pozneje. To je bila laž. Nerissa je umrla leta 1989, Katherine pa 2014.

Kraljica Elizabeta II. menda zelo dolgo ni vedela za svoji sorodnici. Kraljica mama je leta 1982 od bolnišnice dobila pismo, v katerem so ju obvestili o sestrah. Govori pa se, da je bila ravno ona tista, ki je vztrajala, da je treba dekleti pred javnostjo skriti, ker se je bala namigovanj, da bi duševno bolezen lahko podedovali tudi njeni potomci.

Ko je leta 1987 o sestrah poročal The Sun, je kraljičina mama bolnišnici začela nakazovati zajetno vsoto denarja, da bi za sestri bolje poskrbeli in jima ob posebnih priložnostih kupili darila. Obiskal pa ju ni nihče ...

Katherine in Nerissa naj bi se sicer zavedali, da sta s kraljico v sorodu. Leta 2021 je Channel 4 v dokumentarnem filmu citiral medicinsko sestro, ki je povedala, da sta sestri vsakič, ko sta na televiziji videli Elizabeto ali njeno mamo, naredili priklon. 

Komentarjev 4
  • Avatar luckyss
    luckyss 16:35 17.september 2022.

    Ja mešanje "modre krvi" med sorodniki povzroči, da se na koncu kralj niti podpisati ni zmožen brez problemov...Očitno pa je tudi v "demokracijah" na visokih mestih obilica debilov...

  • Megan_Conner 12:20 17.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦

  • nada4 10:53 17.september 2022.

    Saj to ni edini tak primer iz preteklosti, da so umsko prizadete, dali pod ključ ker so se jih sramovali. Veliko je bilo takih primerov, le da niso bili poznani.