Magazin > VIP
24391 ogledov

Krizni sestanek: Zaskrbljeni za kraljico

princ charles Profimedia
Tožba proti Andrewu dvoru povzroča sive lase.

Kot je znano, je Virginia Giuffre pretekli teden v New Yorku vložila civilno tožbo proti britanskemu princu Andrewu zaradi spolnih napadov in zlorab, ko je bila stara 17 let. Giuffrejeva je bila ena od žrtev milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je v zaporu naredil samomor. Princ obtožbe zavrača. 

Kraljica je za slabo novico izvedela na škotskem dvorcu Balmoral, kamor se je po stresnem letu umaknila. A miru 95-letnica tudi tam ni našla. Zaradi sina je morala namreč sklicati krizni sestanek. 

Poznavalec razmer na dvoru, Charles Rae, pravi, da sta direndaj zaradi „Megxita“ in drama okoli princa Andrewa vplivala na monarhinjo. Tudi Charles in William naj bi bila zaskrbljena za kraljico, ki je morala letos prestati mnogo izzivov – poleg naštetih škandalov jo je aprila doletela še velika izguba, saj ji je umrl mož.

Prestolonaslednik in vojvoda Cambridgea se dogovarjata o nadaljnjih korakih, ki jih morata kot člana Institucije sprejeti. Bila sta tudi med tistimi, ki so sklenili, da se Andrewa leta 2019 po škandaloznem intervjuju za BBC, v katerem se je branil obtožb, umakne od vseh kraljevih odgovornosti. Teh mu tudi v prihodnosti ne bodo vrnili, poročajo britanski mediji. Charles naj bi bil namreč prepričan, da bi Andrew ne glede na izid tožbe, škodil monarhiji. 

Na kriznem sestanku naj bi se princema pridružila tudi Camilla, Andrew in njegova nekdanja žena Sarah Ferguson ter hči Eugenie pa naj bi na dvorec pripotovala že pred ostalimi.

Komentarjev 2