Magazin > VIP
24 ogledov

Kuljajeva: "Veselim se razpleta moje tožbe"

Kolumnisti7.1.08...Jasna Kuljaj... Kolumnisti7.1.08...Jasna Kuljaj...
"Vsem omenjenim v članku bi lepo razdelila avtorske pogodbe, ki bi jim jo naslednjih deset let podaljševala na vsake tri mesece. Pa da vidimo, če bi vztrajali,“ se nad vodstvom RTVS razburja Jasna Kuljaj.

Na novico Dnevnika, da je vodstvo RTVS letos po potrditvi zaključnega poročila za leto 2012 prejelo že več kot dve dodatni plači oziroma 20 odstotkov dodatka na mesečno plačo, se je odzvala nekdanja voditeljica naše javne televizije Jasna Kuljaj.

"Vsem omenjenim v članku bi lepo razdelila avtorske pogodbe, ki bi jim jo naslednjih deset let podaljševala na vsake tri mesece. Pa da vidimo, če bi vztrajali brez možnosti bolniške, porodniške (aja, te tile fantje ne potrebujejo), brez ostalih delavskih pravic, brez pokojninske dobe, stroškov prevoza, malice...itd in če bi vseeno ustvarjali kvaliteten program in se hkrati tresli vsake tri mesece, če jih bo zavod naslednje tromesečje sploh še potreboval,“ je zapisala Kuljajeva in dodala: "Vse bolj se veselim razpleta moje tožbe (kakršen koli že bo!), v procesu pa se ne bomo pogovarjali zgolj o tem, ali je deset let honorarnega dela dovolj, da se nekoga zaposli, ampak bomo zastavili ostreje in s prstom pokazali na vse primere, kjer obstaja sum nepotizma in klientelizma. RTV ni d.o.o., gre za javni zavod, kjer nekatere stvari ne morejo in ne smejo ostati spregledane. Dovolj je bilo.“

Komentarjev 3
  • zokius 09:24 04.avgust 2013.

    prijateljevanje je njena zasebna stvar. Ne vidim pa tem nič narobe, razen razliko v letih.

  • zokius 09:23 04.avgust 2013.

    čestitam Kuljajevi, ki je načela to temo. Vsak javni zavod mora delovati v dobro ljudi, že samo ime "javni zavod" pove zadosti. To ni d.o.o., kjer bi posamezniki uresničevali svoje privatne interese. Žal se tovrstne inštitucije izrabljajo ravno zato. Nobena ...prikaži več javna ustanova, financirana s strani države, ne more in ne sme poslovati na način, da si delijo dobičke o uspešnosti. Za bruhat!

  • KLOBO 14:12 03.avgust 2013.

    glede na znana dejstva, ki so jo pred tedni objavili mediji, se ji res ni treba bati izida tožbe, saj intima v savni in prijateljevanje z pravosodnim ministrom Pličaničem valda nekaj velja, če ne potem škoda, da vodi resor sodnikov !!