Magazin > VIP
37 ogledov

Kurková razkriva grdi obraz modnega sveta

Karolina Kurková
1/4
AAR/Fame Pictures
Čeprav je ena izmed najuspešnejših manekenk vseh časov, je Karolina Kurková prestajala pravi pekel, ko se je prebijala na modno sceno.

Češka manekenka Karolina Kurková je ameriškim medijem razkrila, kako so ji na začetku kariere ves čas govorili, da ni dovolj suha, čeprav je imela že od nekdaj športno postavo. Dejala je, da so manekenke ves čas pod hudim pritiskom, in z njo ni bilo nič drugače.

Že kot majhna punčka je vedela, da je drugačna, a ne v dobrem smislu. Zavedala se je svojih dolgih in suhih nog, svoje višine ter izstopajočih zob, a šele pri šestnajstih je dojela, da je drugačnost nekaj dobrega. Takrat je namreč pristala na naslovnici revije Vogue. A pravljica se je kmalu spremenila v moro, saj je videla pravi obraz modnega sveta. Nenehen pritisk zaradi teže jo je zelo obremenjeval, predvsem pa ni razumela, zakaj so ji govorili, da mora shujšati, saj je imela brezhibno atletsko postavo.

"Preveč maščobe na hrbtu"

Ko so se pred leti pojavile težave s ščitnico, je bilo vse skupaj še huje. Karolina se je zredila za 13 kilogramov, kar je v svetu mode nesprejemljivo. "Pri 24 letih sem prestajala menopavzo. To je bil eden od stranskih učinkov in mislila sem, da se mi bo zmešalo. Vsako minuto sem doživljala napade panike in nisem vedela, kaj se dogaja, saj sem od nekdaj živela zelo zdravo." V tem času je 27-letna manekenka morala prenašati veliko kritik na račun svoje teže, brazilski modni poznavalci so po nastopu na neki modni reviji celo zapisali, da ima "preveč maščobe na hrbtu, ljubezenske ročke in celulit."

O podobnih neprijetnih izkušnjah je nedavno spregovorila tudi Elettra Wiedemann, hčerka igralke Isabelle Rossellini. Karolinino zgodbo je 28-letna manekenka potrdila in dodala, da je imela sama podobne izkušnje ter da so od nje celo zahtevali, naj si zmanjša prsi in popravi nos.

Komentarjev 1
  • mia 12:26 09.februar 2012.

    žal mi je za dekleta. a v vsakem poklicu so plusi in minusi.popolnosti ni