Magazin > VIP
80 ogledov

Lepo je biti dvojnik

Okrožno sodišče v Ljubljani je razveljavilo odredbo o začasni sodni prepovedi pr Žurnal24 main
Nov resničnostni šov bo sestavil Upornike, slovensko različico skupine RBD. Talent bo preizkušen šele v zadnjem krogu.

Medijska hiša Delo, Radio Antena in glas-bena založba Menart pod idejnim vodstvom Darje Lisjak in Žive Lopatič ustvarjajo slovensko različico mehiške skupine Rebelde (RBD). Iščejo dvojnike – v 14 dneh se je prijavilo več kot 600 mladih, a veljavnih prijavnic je bilo le 244, saj jih je bila večina mladoletnih. Pro Plus, ki nanizanko Rebelde predvaja na Kanalu A, je o projektu sicer obveščen, a pri njem ne sodeluje. Prav tako so o projektu obveščeni lastniki licence – mehiška TV mreža Televisa.

Najprej videz, potem talent

Ne gre za klasičen resničnosti šov, saj naši tekmovalci ne bodo odtujeni od zunanjega sveta. Trenutno že poteka glasovanje za 18 polfinalistov. V drugi fazi bomo izbrane polfinaliste povabili v studio, da se med seboj spoznajo, in preizkusili njihov glasbeni talent,” sta za Žurnal povedali idejni vodji Darja Lisjak in Živa Lopatič. Zmagovalce bodo določili glasovi ljudstva in ne strokovna žirija. V vlogi komentatorjev bosta nastopila Raay iz skupine Turbo Angels in Monika Remih, ki je moderatorka edinega uradnega spletnega foruma fan kluba RBD v Sloveniji. Zmagovalna šesterica (tri dekleta in trije fantje), ki bo delovala pod pravno zaščitenim imenom Uporniki, bo doživela tudi stilsko preobrazbo, da se bo čim bolj približala videzu vzornikov. Dvojniki članov RBD bodo nato posneli tudi svojo zgoščenko s priredbami uspešnic RBD – vrednost pogodbe pa nam idejni vodji nista želeli razkriti.

 
 

O omenjenem projektu smo obveščeni, a pri njem ne sodelujemo.

Pro Plus, ki nadaljevanko Rebelde predvaja na Kanalu A.

 
“Šola je na prvem mestu!”
“Na avdicijo sem se prijavil, ker se mi zdi zanimiva in ker sam nimam dovolj sredstev, da bi si plačal snemanje. Sem oboževalec RBD, vendar z njimi nisem obseden. Zelo pa si želim peti, nastopati pred ljudmi,” je povedal eden izmed polnoletnih tekmovalcev, ki je bil sprejet v ožji krog – želel pa je ostati anonimen, saj se boji, da bi mu takšno medijsko izpostavljanje lahko škodilo pri nadaljnjem izboru. Anonimnež je dodal, da svojega šolanja nikoli ne bi dal na stranski tir, ker je pri njem na prvem mestu, ter da bi ostal tak, kakršen je, ker se noče spreminjati. Mladenič sicer pravi, da se zaveda tudi, kako je v Sloveniji s “slavo”, saj gre za majhen trg in po njegovem bolj za biti znan kot slaven. Morda pa je zanemaril dejstvo, da bo v skupini Uporniki le igral dvojnika ter da ga bodo stilsko in značajsko poskušali čim bolj približati enemu od treh fantov iz skupine RBD.

Zmagovalci malo drugačnega resničnostnega šova, ki bo bolj kot Kmetiji in Big Brotherju podoben konceptu Popstars, bodo znani konec novembra. Ali bo projekt Uporniki uspešen, pa bomo še videli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.