Magazin > VIP
74 ogledov

Letizijin prstan razburil javnost

španska princesa Letizia Felipe EPA
Je Felipe zaročni prstan svoje žene plačal z denarjem neprofitnega inštituta Noos?

Novinarja Esteban Urreiztieta in Eduardo Inda sta v svoji knjigi Urdangarin pod drobnogled vzela tudi zaročni prstan, ki ga je princesi Letizii na prst nataknil španski prestolonaslednik Felipe.

Nakit iz belega zlata, posut z diamanti, je stal 3.000 evrov, kar za kraljevski zaročni prstan ni veliko. V ceni tudi ni težava, ampak v izvoru denarja, s katerim naj bi Felipe prstan plačal. Če gre verjeti novinarjema, je bil prstan namreč plačan s kreditno kartico neprofitnega inštituta Noos, ki ga vodi Inaki Urdangarin, mož princese Cristine

O podjetju se že lep čas veliko piše. Urdangarin in njegov nekdanji poslovni partner Diego Torres naj bi namreč prek njega preusmerila šest milijonov evrov javnih sredstev na račune svojih podjetij. Tako Inakija kot Cristino preiskujejo.

Kraljeva družina je zaradi podjetja v težavah, kar naj bi bil tudi razlog, da Letizia prstana ne nosi več, še trdita novinarja.

Zgodba je zagotovo dodatno škodila ugledu kraljeve družine. Najnovejša raziskava je pokazala, da kralja podpira le še 40 odstotkov ljudi; pred dvema letoma je bila številka znatno višja – za Juana Carlosa je bilo 70 odstotkov vprašanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.