Magazin > VIP
89 ogledov

Leto 2010 na slovenski sceni

Miss Universe Marika Savšek (Foto: Saša Despot)
1/27
Saša Despot
Od napačnih misic do sira. Slovenski estradniki so poskrbeli za zanimivo, dogajanja polno leto, ki si ga bomo zapomnili tudi po tem, da je na svet pokukalo veliko zvezdniškega naraščaja.

Katera je prava?
Kot vsako leto je tudi letos potekal izbor za miss Universe. Krono je osvojila Sandra Marinovič. No, vsaj za dva dneva. Dva dni po prireditvi so organizatorji namreč sporočili, da je prišlo do napake. Zmotili so se pri štetju glasov. Sandra je morala krono predati Mariki Savšek. V opravičilo pa ji je ostala nagrada, šolanje na igralski akademiji v New Yorku, ki jo je prejela tudi Savškova.

Zapletlo se je tudi pri miss Slovenije. Zmagala je Sandra Adam, črnolasa lepotica, ki je odpotovala na Kitajsko, kjer je letos potekal svetovni izbor. A se je kmalu vrnila. Predčasen konec lepotnega tekmovanja je bil posledica "sesutja imunskega sistema". Organizatorji so se odločili, da na Kitajsko ne bodo poslali prve spremljevalke Ajde Sitar in tako je Slovenija ostala brez svoje predstavnice.

Poleg številnih izborov za naslove misic smo letos spremljali dva resničnostna šova, v katerih so izbirali nove slovenske modele. Zmagovalka Slovenskega top modela je postala 16-letna Maja Fučak, ki si nekoč želi postati naslednica Nuše Šenk. Na Supermodelu Slovenije je bila najuspešnješa Anela Šabanagić, ki se namerava z vsemi močmi podati v manekenske vode in šolo za zdaj postaviti na stranski tir.

Talenti in slavni
V resničnostnih šovih pa nismo spremljali samo deklet, željnih manekenske slave. Pred male zaslone so nas prikovali nadobudni talenti. V finalni oddaji se je deseterica borila za naziv največjega talenta. Končno besedo so seveda imeli gledalci, svoj pogled pa so podali tudi člani žirije. Tričlansko žirijo so sestavljali Lucienne Lončina, Branko Čakarmiš in Brane Kastelic. Najbolj je navdušila sedemletna Lina Kuduzović, ki je prepričala z izjemnim glasom. Na drugem mestu je končala Maja Keuc, prav tako pevka.

"Si jedla sir?" Najbolj slavno vprašanje slovenskega Big Brotherja slavnih, ki ni bil tako slaven, kot so napovedovali. Prepir med Sandro Auer in Ines Juranovič je doživel svojih pet minut slave. Poleg Facebook strani so se pojavile številne glasbeno podprte predelave prepira. Veliko pozornosti so poželi tudi komentatorji Goran Breščanski, Angelca Likovič in Ivo Godnič. Slednji je javnost še posebej razburil z besednim napadom na Roka Kosmača, ko se je ta izselil iz hiše slavnih, in si menda pridelal kar nekaj potencialnih tožb. Kot zadnja dva sta iz hiše odšla Ines in Jože Činč, za katerega se je kasneje izkazalo, da so ga ljudje izbrali za zmagovalca.

Sandra Auer | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net

Štorklje preletavajo Slovenijo

 

Tudi letos je veliko znanih Slovencev in Slovenk dobilo naraščaj. Eno najbolj težko pričakovanih je bilo zagotovo rojstvo malega Maxa. Max je sinček Natalije Verboten in Dejana Bojića. Uspavanke poje tudi Nuška Drašček, ki je povila sina Luka. Z materinstvom se spoznava tudi Lorella Flego, ki je rodila hčerko Sofio. V vlogi novopečenega očka so tudi Tomi Meglič, Mitja Petkovšek in Miran Rudan.

Med slednje spada tudi Primož Kozmus, ki se je letos vrnil iz začasnega športnega pokoja. Naš vrhunski športnik je najprej presenetil z novico, da pričakuje naraščaj, sledilo je rojstvo hčerke Marije Rose in nato še tiha, zasebna poroka.

Pranje umazanega perila
Po razhodu Saše Einsiedler in Tilna Pusarja smo bili priče medsebojnemu obračunavanju nekdanjih zakoncev. Pusar jo je obtožil, da je imela razmerje s terapevtom, ki naj bi jima pomagal zakrpati zakon. Prišlo naj bi tudi do telesnega nasilja. Pusar naj bi Sašo udaril, zaradi česar naj bi ona poiskala zdravniško pomoč. Saša, ki naj bi se bala za svoje otroke in zase, se je od vsega skupaj distancirala. O tem, kaj se dogaja med njo in Tilnom, molči, ne oglaša se več niti na svojem blogu, ki ga je prej redno pisala. Ali se bo zgodba s tem končala, bo pokazal čas.

Umazane podrobnosti prihajajo na dan tudi o zakonu med Anđo Marić in Primožem Dolničarjem, ki sta se razšla po sedmih letih. Dolničar z novo partnerico že pričakuje naraščaj, Anđa pa je našla srečo s fotografom Matjažem Baničem. Na dan je prišlo tudi, da je za konec zakona Britte in Boruta Bilača kriva druga ženska, s katero naj bi Bilač imel razmerje že dlje časa. Končali so se tudi zakoni Ive Kranjc in Aljoše Ternovška, Stančke Šukalo in Matjaža Šeška ter Tine in Sebastiana Cavazze. Tina se je po ločitvi odločila, da bo odslej uporablja svoje rojstno ime Martina Vrhovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.