Magazin > VIP
10 ogledov

Leto, ko je umrl kralj

jackson_ekskluziva Žurnal24 main
Junija je svet obstal. Umrl je kralj. Vsi svetovni mediji so 25. junija poročali le o eni stvari. Smrti kralja popa Michaela Jacksona.

Smrt 50-letnega Michaela Jacksona je šokirala vse. Še marca je pevec napovedal novo turnejo This Is It, v sklopu katere naj bi imel v londonski O2 areni 50 koncertov. A so se sanje mnogih, da bi kralja popa spet videli na odru, 25. junija končale. Obdukcija je pokazala, da je imel Jackson v telesu več različnih pomirjeval. Pevca je pokopal usoden odmerek zdravila propofol, ki mu ga je dal njegov osebni zdravnik Conrad Murray, ki so ga obtožili uboja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Istega dne je boj z rakom izgubila igralka Farrah Fawcett. Fawcettovi je v zadnjih trenutkih ob strani stal Ryan O'Neal, ljubezen njenega življenja, s katerim sta se nameravala poročiti. Igralka, najbolj poznana po vlogi Čarlijevega angelčka, je svoj boj z zahrbtno boleznijo ob pomoči prijateljice, režiserke Alane Stewart, prelila tudi na filmski trak.

Drugi dan leta 2009 je tragedija doletela družino Johna Travolte. Šestnajstletni Jett Travolta je v kopalnici hotela na Bahamih doživel napad, med katerim je z glavo udaril ob kad. Vsa zdravniška prizadevanja, da bi ga rešili, so bila zaman.

Svoj zadnji boj je v začetku leta bíla tudi angleška zvezda resničnostnih šovov, 27-letna Jade Goody. Goodyjeva, ki je zapustila dva sinova, je boj izgubila 22. marca. Le mesec pred smrtjo se je poročila z izvoljencem Jackom Tweedom. Javnost je lahko od blizu spremljala njen boj z rakom, kar je Jade izkoristila tudi za ozaveščanje ljudi o pomembnosti preventivnih pregledov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Marca so Angleži izgubili še eno veliko ime. Smučarski izlet z otrokoma se je usodno končal za 45-letno igralko Natasho Richardson. Navidez nedolžen padec Richardsonove, ki ni imela zaščitne čelade, je povzročil prehude poškodbe možganov. V zadnjih trenutkih so bili ob njeni postelji mož Liam Neeson, sinova Michael in Daniel ter mati Vanessa Redgrave.

Junija pa je v skrivnostnih okoliščinah umrl igralec David Carradine. Našli so ga obešenega v omari. Njegova družina trdi, da gre za umor, preiskovalci pa predvidevajo, da se je zadušil med samozadovoljevanjem.

Septembra je svoj zadnji ples odplesal igralec Patrick Swayze. Swayzeju so pred dvema letoma postavili diagnozo rak trebušne slinavke. Kljub slabemu zdravstvenem stanju in ne preveč vzpodbudni napovedi se igralec ni dal. Snemal je nadaljevanko The Beast in na papir prelil svojo življenjsko zgodbo. Knjiga The Time of My Life je na knjižne police prišla dva tedna po njegovi smrti.

Vrnitev irske zasedbe Boyzone je prekinila vest o smrti njenega člana Stephena Gatelyja. Gately je s partnerjem Andyjem Cowelsom dopustoval na Majorki. Večer pred njegovo smrtjo sta preživela v eni izmed diskotek v družbi nekega mladeniča, s katerim so zabavo nadaljevali na njunem domu. Kljub drugačnim namigovanjem je obdukcija pokazala, da je 33-letni Gately umrl naravne smrti.

Poslovili so se tudi

V iztekajočem se letu smo se poslovili tudi od zlatega dekleta Beatrice Arthur, igralcev Ricarda Montalbana in Doma DeLuisa, televizijskega napovedovalca Eda McMahona in režiserja Johna Hughesa. Igralski svet je izgubil dve mladi igralki, Stephanie Parker in Lucy Gordon. Obe sta si sodili sami.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za štiriletno Exodus Tyson je bila usodna igra ob bazenu. Hči boksarja Mika Tysona se je po nesreči obesila na tekalno napravo. Poškodbe, ki jih je utrpela, so bile prehude.

Julija sta v častitljivi starosti umrla dva velikana malih zaslonov, Walter Cronkite in Karl Malden. Prvega se bomo spominjali kot izjemnega televizijskega voditelja, drugi pa je navduševal v nadaljevanki Ulice San Francisca.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Adam Goldstein, znan tudi kot DJ AM, je umrl konec avgusta. Za glasbenika, ki je pred letom dni preživel letalsko nesrečo, v kateri so umrli štirje ljudje, je bila usodna mešanica zdravil in mamil. Sprva so njegovo smrt obravnavali kot samomor, saj naj bi bil Goldstein nesrečno zaljubljen, kasneje pa so jo označili za nesrečno naključje.

Nič naključnega pa ni bilo pri smrti Playboyjeve lepotice Jasmine Fiore. Osemindvajsetletnica je umrla pod roko svojega moža Ryana Jenkinsa. Milijonar, ki je postal znan zaradi sodelovanja v resničnostnem šovu Megan želi milijonarja, jo je umoril, nato pa čez nekaj dni sodil še sebi.

Dvajsetega decembra je filmski svet izgubil igralko Brittany Murphy. Komaj 32-letno Murphyjevo je nezavestno v kopalnici našla njena mati. Vsi zdravniški napori so bili zaman. Po za zdaj znanih podatkih je umrla zaradi zastoja srca, rezultati toksikoloških preiskav pa bodo znani šele čez nekaj tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.