Magazin > VIP
70 ogledov

Letošnji dobitniki viktorjev so ...

1/16
Žurnal24 main
V Cankarjevem domu je potekala podelitev prestižnih priznanj na področju medijev in popularne kulture, viktorjev za leto 2010.

Nocoj so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma podelili prestižna priznanja za najbolj priljubljene in najzaslužnejše osebnosti na področju medijev in popularne kulture, viktorje za lansko leto. O dobitnikih strokovnih viktorjev odločajo člani Akademije Viktor, za viktorje popularnosti pa glasuje ljudstvo.

Prvega viktorja za voditelja informativne tv oddaje sta podelila Iva Krajnc in Gojmir Lešnjak – Gojc. Kipec je prejela Darja Zgonc, ki se je za nagrado lepo zahvalila ter čestitala tudi drugima dvema nagrajencema, kolegoma Manici Janežič Ambrožič ter Matjažu Tanku, ob tem pa opomnila, da njihovo delo vsekakor ni lahko.  

Nagrado za najboljšo informativno oddajo je že devetič dobila oddaja Odmevi. Viktorja je iz rok Tilena Artača in Ane Marije Mitić sprejela voditeljica Rosvita Pesek.

Obetavna medijska osebnost je postala voditeljica oddaje Dobro Jutro Ana Tavčar, nagrado pa prejela od misice Marike Savšek ter komika Jurija Zrneca. "To je za vse vas, moji dragi jutranjiki!" se je zahvalila svojim gledalcem.

Zatem sta nas v prekmurščini nagovorila mladi Sandi Šalamon in Jože Činč, ki sta podelila nagrado za najboljšo otroško in mladinsko oddajo. Prejela jo je oddaja Muzikajeto.

Med letošnjimi nominiranimi radijskimi postajami Radio 1, Radio Center in Val 202 je viktorja dobila Radio Center, ki sta jo sprejela voditelja Sašo Papp in Polona Požgan. Radio Center je priznanje prejel že četrto leto zapored.

Viktorja za radijsko osebnost leta, za katerega so bili nominirani Denis Avdić, Andrej Karoli in Jure Sešek je prejel Denis Avdić z Radia 1.

Jutri pa si boste na naši spletni strani lahko ogledali tudi dva posnetka o dogajanju na Viktorjih 2010.

Letos so prvič podelili tudi prestižni kipec za najbolj priljubljeno spletno stran. Med nominiranci je bila poleg 24ur.com in rtvslo.si tudi naša spletna stran žurnal24.si, vendar je viktorja prejela spletna stran 24ur.com.  

Goran Novković, predsednik uprave in odgovorni urednik časnika Žurnal24 in tednika Žurnal je ob tem povedal: "Čestitke zmagovalcu. Nominacija za viktorja je tudi veliko priznanje za naše dosedanje delo. Hvala vsem obiskovalcem našega portala. Hvala tudi vsem Žurnalovcem pri vsakodnevnem trudu, vztrajnosti pri delu. Biti nominiran za viktorja po samo dobrih treh letih, odkar smo na trgu, je velika spodbuda za vse Žurnalovce, da bomo v prihodnje še boljši."

Tudi Polona Movrin, odgovorna urednica spletnega portala Žurnal24 je bila vesela že nominacije: "Nominacija je bila za nas znamenje, da smo na pravi poti in hvala vsem, ki ste glasovali za nas. Se bomo pa morali še malce bolj potruditi in to je obljuba, ki jo dajemo našim obiskovalcem."

Viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca so podelili Janu Plestenjaku, ki je ob prejemu kipca povedal: "To je šok, po 27 letih delovanja verjetno edina nagrada." Nagrado je razneženi Jan posvetil svoji publiki.

Med nominiranimi 24ur, Hri-bar in Slovenija ima talent si je viktorja za najboljšo televizijsko oddajo prislužila ekipa oddaje Slovenija ima talent. Kipec sta podelila novinarja Nataša Briški in Jani Muhič.

Lanskoletni dobitnik viktorja za obetavno medijsko osebnost Sekumady Conde in voditeljica Nataša Globočnik pa sta podelila nagrado za najboljšo dokumentarno oddajo, ki jo je prejela oddaja Dosje: Gradimo suženjstvo.

Ekipa oddaje Slovenija ima Talent je prejela še drugega viktorja, in sicer je zmagala tudi v kategoriji najbolj zabavna TV oddaja, v kateri sta bili poleg nominirani tudi oddaji Hri-bar in Ljubezen skozi želodec.

V kategoriji za najboljšo igrano TV oddajo je bila med nominiranimi Črni bratje, Moji, tvoji, najini in Pisma iz Egipta, nagrajena oddaja Pisma iz Egipta. Viktorja sta podelila Miha Knific in Silva Čušin.

Velik aplavz je požel tudi Sašo Hribar, ki je postal s kipcem nagrajeni voditelj zabavne TV oddaje. Ob tem je obljubil: "To ni bil moj zadnji viktor." Poleg njega sta bila v tej kategoriji nominirana tudi  Peter Poles in Tjaša Železnik.

Igralca Igor Štamulak in Aleksandra Balmazović sta viktorja za televizijsko osebnost podelila Boštjanu Romihu. Med nominiranci sta bila tudi Peter Poles in Matjaž Tanko.

Podeljili so tudi dva viktorja za posebne dosežke v preteklem letu. Prejela sta ju slovenska režiserja Miha Hočevar ter Klemen Dvornik.

Večer pa je bil sklenjen s podelitvijo najbolj prestižnega kipca, kipca za življenjsko delo, ki ga je po 40-letni karieri prejel igralec in pedagog Janez Hočevar - Rifle, lanskoletni dobitnik Borštnikovega prstana, ki je tako rekoč zaznamoval vse medijske sfere. Ob prejemu kipca je izjavil: "Jaz sem dal vse od sebe. Ta nagrada mi bo velika spodbuda in izziv za prihodnost." Nagrado mu je predal Dragan Bulič.

Komedijantski voditeljski duo
Letos so vodenje oddaje zaupali komedijantskemu duetu stand up komiku Boštjanu Gorencu – Pižami ter igralki Luciji Čirović, ki sta nadomestila lanskoletnega voditelja Viktorjev stand up komika Tadeja Toša. "S Pižamo sva se zelo ujela. Občutki so fenomenalni in tudi Jurij Zrnec nama je rekel, da sva bila dobra," je po prireditvi povedala Lucija.

Dobitniki strokovnih viktorjev 2010

Voditelj zabavne TV-oddaje: Sašo Hribar,
Zabavna TV-oddaja: Slovenija ima talent,
Voditelj informativne TV-oddaje: Darja Zgonc,
Informativna TV-oddaja: Odmevi,
Obetavna medijska osebnost: Ana Tavčar,
Otroška in mladinska TV-oddaja: Muzikajeto,
Igrana TV-oddaja: Pisma iz Egipta,
Dokumentarna TV-oddaja: Dosje: Gradimo suženjstvo.

Dobitniki viktorjev popularnosti 2010

Radijski voditelj: Denis Avdić,
Radijska postaja: Radio Center,
Televizijska osebnost: Boštjan Romih,
Televizijska oddaja: Slovenija ima talent,
Glasbeni izvajalec: Jan Plestenjak,
Spletna stran: 24ur.com.

Dobitnika viktorja za posebne dosežke

režiserja Miha Hočevar in Klemen Dvornik

Dobitnik viktorja za življenjsko delo

Janez Hočevar - Rifle

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.