Magazin > VIP
43 ogledov

Liam ga je napadel s kitaro

Liam in Noel Gallagher - največji fotografski izziv Jill Furmanovsky. Žurnal24 main
Noel Gallagher, frontman skupine Oasis, je po dveh letih molka razkril razlog za razpad priljubljene britanske skupine.

Na novinarski konferenci ob izidu svojega samostojnega albuma High Flying Birds v Londonu je Noel Gallagher (44) izdal, kaj je bil povod za spor z bratom Liamom (38) in posledično razlog za razpad zelo popularne britanske skupine Oasis. Liam, ki je zdaj frontman skupine Beady Eye, je že velikokrat povedal, da mu gre brez brata veliko bolje.

Po dveh letih je končno spregovoril še Noel in priznal, da je bilo za njegov odhod iz skupine krivo bratovo vedenje. Prekipelo mu je avgusta 2009, ko ga je na rock festivalu v Parizu napadel s kitaro. Razlog za napad naj bi tičal v tem, ker Noel na koncertu ni želel promovirati Liamove linije oblačil Pretty Green.

"Po sporu je odšel po kitaro, prihrumel v mojo garderobo, zavihtel kitaro in me z njo skoraj udaril po obrazu. To je bilo vsekakor nepotrebno nasilno dejanje, in ker drugi iz skupine niso reagirali, sem rekel: Veste kaj, fantje, jaz imam vsega dovolj in grem," je svojo plat zgodbe novinarjem zaupal Noel.

Spor v Parizu ni bil nič novega, saj odnos med bratoma iz Manchestra nikoli ni bil harmoničen. Po osemnajstih letih ustvarjanja skupine Oasis in več kot 50 milijonih prodanih plošč se je uspešna glasbena zgodba avgusta 2009 zaključila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.