Magazin > VIP
10792 ogledov

Ljubezen na seniku: Neverjetno, kako velika je že hči Erike in Damjana Smolaka

erika smolak
1/10
Osebni arhiv
Kmalu bo stara devet let.

erika smolak | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Se še spomnite simpatične Erike in kmeta Damijana Smolaka, ki sta se zaljubila v oddaji Ljubezen na seniku? Od njunega prvega snidenja v šovu je minilo že deset let. Par je še vedno srečen, njuno ljubezen pa je pred skoraj devetimi leti okronalo rojstvo hčerke Klare, ki ima prav poseben konjiček.

Klara že tri leta trenira smučarske skoke. "V vrtcu je imela smučarski tečaj, mislim, da je bila stara 3 leta. Ko je Damjan prišel ponjo in jo vprašal, kako je bilo, mu je povedala, da ne bo smučala, ampak bo skakala s smučkami,“ je za Žurnal24 povedala Erika in dodala, da ima Klara treninge trikrat na teden, in to vse leto. "Nama je pomembno, da miga, ker ima včasih malo preveč energije in je prav, da jo nekje sprosti," je dodala Erika in nam še zaupala, da Klaro že vpeljujeta v delo na turistični kmetiji – Kmetija Dvornik – ki jo sicer vodita sama. "Zanima jo, kaj delava, celo birokracija, tako da zdaj že sama kdaj napiše dobavnico," pravi Erika.

Ko se je marca 2020 začela pandemija, sta imela dela čez glavo … "Januarja je vedno bolj umirjeno. To je čas za pospravljanje in birokratske zadeve ter načrtovanje. Ko se je pandemija začela, je bil marec in imeli smo veliko gnečo. Takrat je v trgovinah primanjkovalo stvari in vladal je strah. Imela sva ogromno dela, čeprav se najina sezona začenja šele junija in traja do konca novembra. Lani se je situacija pomirila."

Najbolj popularna je njihova sezonska zelenjava. "Prodava vse, kar imava. Kupci naju poznajo po kvalitetnem ekološkem paradižniku in ostali zelenjavi. Oskrbujeva lokalne javne zavode. Popularne so tudi domača vegeta, domače moke, testenine, paradižnikova mezga, vložena paprika …“

erika smolak | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Zakonca sta lani odprla trgovinico, ki je odprta ob sobotah med 9. in 12. uro. "Zelo sva vesela, saj je trgovina zelo praktična. Ko pridejo gostje, ki morajo biti najavljeni, pogledat kmečki muzej, jim pripravimo degustacijo, nato malo poklepetamo in kdor želi, si lahko v trgovini kupi kaj za domov," je zadovoljna Erika.

Komentarjev 1
  • Majazmaja 14:08 23.januar 2022.

    Tale gospa je noro podjetna, izdelki s te kmetije so izjemni ... Tako je, če se ekonominstka, ki obožuje kmetovanje, loti kmetovanja.