Magazin > VIP
47268 ogledov

Ljubezen po domače: Ibrahim je v šovu zaradi Tanje Postružnik Koren

Ibrahim Nouhoum Voyo
Se vam je Ibrahim Nouhoum zdel znan?

Za pozornost Nade Zajc se v ljubezenskem šovu Ljubezen po domače poteguje tudi Ibrahim Nouhoum iz Malija. Kot je povedal za Žurnal24, je v Slovenijo prišel leta 1978. "V Ljubljani sem študiral gozdarstvo. Že kot otrok sem imel rad naravo in hotel postati biolog, gozdar ali zdravnik. Ko sem končal študij, sem se vpisal na magisterij in delal na pilotnem projektu - šlo je za magistrsko nalogo kolega Ivana Kolarja. V tistem času je bilo aktualno umiranje iglavcev v Sloveniji. Umiranje smreke v šaleški družini. Ta naloga je bila osnova za to, da so kmetje dobili odškodnino, vodila pa je tudi v sanacijo Termoelektrarne Šoštanj," je povedal, na vprašanje, ali so ga pri nas takoj lepo sprejeli, pa je odgovoril: "Pred 40. leti svet še ni bil tako povezan, kot je danes. Ko sem prišel, sem dobil štipendijo in nastanitev. Nobenega upora ni bilo. Kamor koli smo prišli, so nas lepo sprejeli. Včasih je bilo težko do koga pristopiti, a ko je bil led prebit, smo se imeli krasno. Celo predavali smo po šolahČe pogledam nazaj, skoraj ne morem verjeti, da sem pristal v Sloveniji. Prišel sem v Titovo Jugoslavijo, nisem bil pa edini temnopolti tukaj. V tistem času je v Ljubljani obstajala močna skupina afriških in drugih tujih študentov. Bili smo dobra druščina. Imeli smo iste težave, imeli smo isti cilj - končati študij. Bilo je zelo luštno - imeli smo svojo folklorno skupino in nogometno ekipo."

Glede ljubezni je simpatični Ibrahim, ki danes dela kot varnostnik pri podjetju Prosignal, skrivnosten. "Slovenke ste simpatične in prijazne," pravi kandidat našega šova, ki je bil nekoč poročen z Malijko.

Prepričala ga je Tanja

Če se vam je Ibrahim, ki poleg svoje materinščine in slovenščine govori tudi francosko, angleško in srbsko, zdel znan, ste ga verjetno videli v filmu Rezervni deli ali pa v filmu Na Sončni strani Alp. Tudi danes pogumno sprejema nove izzive, med katerimi je tudi nastop v šovu, v katerega pa se ni prijavil sam. "Dobil sem prijazno vabilo, a nisem vedel, za kaj gre. Ko sem preveril in videl, da šov vodi Tanja Postružnik Koren, sem se odločil za sodelovanje. Z njo sem namreč sodeloval že pred 20 leti, ko me je v času masovnih migracij intervjuvala za RTVS. Krasna ženska in dobra novinarka. Ona se ne pretvarja, takšna je. Ima posebno energijo. To, da šov vodi Tanja, je bil ključen faktor, da sem privolil."

 

Komentarjev 2
  • Željko 06:57 08.marec 2022.

    Res zanimivo naslov Ljubezen po domače nastopa pa črnuhar

  • Imelda_Wolff 10:46 07.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎