Magazin > VIP
28 ogledov

Ljubimec in psihiatrinja Smithove v ječo

anna_smith_1310_fly Žurnal24 main
Sodnik obsodil ljubimca in psihiatrinjo pokojne Playboyjeve zajčice Anne Nicole Smith.

V Los Angelesu se je končalo sojenje dvema zdravnikoma in ljubimcu pokojne ameriške slačipunce, fotomodela in filmske igralke Anne Nicole Smith, ki je umrla zaradi zaužitja prevelikega odmerka zdravil na začetku leta 2007. Sodnik je psihiatrinjo Khristine Eroshevich in ljubimca pokojne Howarda K. Sterna obsodil, zdravnika Sandeepa Kapoora, ki je Smithovi predpisal zdravila, pa je oprostil vseh obtožb. Obsojenima grozijo do štiri leta zaporne kazni.

Sterna so obsodili zaradi dajanja lažnih podatkov, s katerimi je za pokojno Playboyevo zajčico pridobival recepte, Eroshevichevo pa so obsodili zaradi nezakonitega predpisovanja zdravila vicodin. Porota je zdravnika Kapoora oprostila vseh obtožb, saj na sodišču niso pridobili dovolj dokazov, čeprav je bil tudi Kapoor obtožen nezakonitega predpisovanja zdravil.

Zanašal se je na zdravnike

41-letni Stern, ki je bil odvetnik in ljubimec pokojne od leta 2001, je na sodišču priznal, da je bila Smithova odvisna od zdravil zaradi hudih migren, epilepsije in bolečin v hrbtenici ter da ji je hotel le pomagati. Tudi njegov odvetnik Steve Sadow je na sodišču povedal, da se Stern ni zavedal, kakšno škodo povzroča Smithovi, saj se je zanašal na njene zdravnike, "ki naj bi vedeli, kaj počnejo".

Sodnik Robert Perry je že pred začetkom sojenja dejal, da so obtoženci želeli pokojni Smithovi, ki je bila huda odvisnica, pomagati, vendar obstaja verjetnost, da so pri tem kršili zakone. Porota je oprostila le Kapoorja, saj naj bi imel le on "dobre namene pri predpisovanju receptov Smithovi".

Zaužila 1500 tablet na mesec

Na sodišču so še razkrili, da je bila Smithova odvisna od zdravil dilaudid, demarol, vicodin, ambien, xanax in valium. V enem mesecu naj bi zaužila okoli 1500 tablet. Sodišče v Los Angelesu se je odločilo za še eno zaslišanje, točen datum slednjega pa še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.