Magazin > VIP
3383 ogledov

Ljubljenec Nemcev ni "prijazni dedek", za katerega se predstavlja

thomas gottschalk Profimedia
Thomas Gottschalk ima menda dva obraza.

nathalie volk | Avtor: Profimedia Profimedia
Tudi Slovenci, ki spremljajo nemške medije, ga dobro poznajo - voditelja slovite oddaje 'Wetten, dass ...?' Thomasa Gottschalka, ki s svojim nalezljivim nasmehom in bistroumnim humorjem že desetletja kroji nemško medijsko sceno.

Gottschalk velja za prijaznega in empatičnega voditelja, a to je menda daleč od resnice, pravi manekenka Nathalie Volk, ki je pred kratkim izdala svoje spomine. Lepotica je zaslovela s šovom Germany’s Next Topmodel, še bolj znana pa je po svoji zvezi z bogatašem in medijskim mogotcem Frankom Ottom, ki je 40 let starejši od nje.

Zdi se, da je bilo pisanje knjige zanjo neke vrste terapije, saj je vanjo izlila ves svoj gnev. Dejala je, da nikomur iz sveta šovbiznisa ne more zaupati, tudi osebam, ki se zdijo "spodobne, izobražene in prijazne" ne. Pravi, da imajo mnogi dva obraza, mednje menda spada tudi Gottschalk.

V knjigi ga ni poimenovala po imenu, a opis je več kot zgovoren. "Vsi ga poznajo, z njegovo pomočjo je zaslovela mama vseh manekenk (Heidi Klum, op. avt.), ki ima tudi sama dva obraza. On, ljubljenec naroda. Zdaj oglašuje gumijaste medvedke in žari s svojim nasmehom in svetlimi kodri, kot da je prijazen dedek."

Po njenih besedah naj bi bil Gottschalk za kamerami drugačen kot pred. Pred oddajo sta se v zaodrju o vsem prijazno pogovorila, ko pa so prižgali kamere, jo je Gottschalk poskušal osmešiti, saj se ni držal dogovorjenih vprašanj. "Poskušal me je osmešiti, kar mu je tudi uspelo. Publika se je smejala in ploskala," piše v knjigi. Po intervjuju sta se spet srečala. "Spet si je nadel ta nežni pogled in me prijel za roko ter jo na rahlo poljubil. Gabil se mi je. Moški, ki je namerno prizadel žensko. 19-letnico je želel pred večmilijonskim občinstvom prizadeti in vedel je, kako nemoralno je bilo to dejanje, zato je, da bi se mi opravičil, tudi poljubil mojo roko."

Gottschalk se na njene besede ni odzval, tako kot se na kritike ni odzval lani. "Nobenega razloga ni, da bi se opravičeval," je povedal, ko so na oddajo Wetten dass ...? letele negativne opazke in dodal, da bi se, če bi poslušal novinarje, moral že pred tridesetimi leti posloviti od službe.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:13 24.september 2023.

    TV in filmske zvezde vedno živijo dvojno življenje. Ena podoba je navzven, druga ,bolj pristna, se pa kaže v zasebnosti.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:11 24.september 2023.

    Lepotica in zver