Magazin > VIP
1365 ogledov

Lov na zločinca: Angelina Jolie bi ga morala zvabiti na večerjo

Joseph Kony
Brad Pitt je tožilčevo idejo podpiral.

Dokumentni Mednarodnega vojnega sodišča razkrivajo, da je glavni ugandski tožilec Luis Moreno Ocampo igralko Angelino Jolie prosil, naj jim pomaga ujeti vodjo ugandske uporniške vojske LRA, Josepha Konyja. Angelina Jolie in Brad Pitt sta se z idejo, da Kony zvabita v Srednjeafriško republiko, strinjala.

Tožilec je imel pripravljena dva načrta. Angelina bi morala s Konyem na večerjo, kjer bi ga nato aretirali, druga ideja pa je bila ta, da bi par sodeloval z ameriškimi silami v bližini zločinčeve trdnjave. "Brad se strinja. Pogovorimo se o logistiki. Z ljubeznijo,“ je Angelina odgovorila na tožilčevo elektronsko sporočilo.

Na koncu pa načrtov niso mogli realizirati, saj Angelina ni več odgovarjala na sporočila. Konyja sicer ne lovijo več, saj tako Uganda kot tudi ZDA verjamejo, da ne predstavlja več nevarnosti. Njegova vojska namreč ni več tako številčna kot nekoč, poleg tega LRA ne deluje več v Ugandi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.