Magazin > VIP
209 ogledov

Maja Keuc v Düsseldorf s punčkami

Matjaž Vlašič, Maja Keuc, Urša Vlašič
1/19
Žurnal24 main
Maja Keuc je danes odpotovala v Düsseldorf, kjer bo na drugem predizboru 12. maja žirijo in občinstvo poskušala očarati s skladbo No one.

Zmagovalka Eme, Maja Keuc, je danes malo čez poldne skupaj s spremljevalno ekipo, štirimi spremljevalnimi vokalistkami, avtorjema zmagovalne skladbe in predstavniki RTV delegacije odpotovala v Düsseldorf, kjer jo že jutri čaka prva samostojna vaja in novinarska konferenca.

Izjemno dobro razpoložena in čisto nič živčna Maja nam je pred odhodom zaupala, da je bil zadnji mesec predvsem v znamenju promocijskih nastopov. Pesem je namreč predstavila v Amsterdamu, Sarajevu, Skopju in Atenah, kjer je nastopila na praznovanju 10. obletnice spletne strani oboževalcev Evrovizije www.oikotimes.com. "Zadnje dni sem bolj malo spala, saj sem imela zelo natrpan urnik. Upam, da mi bo to uspelo nadoknaditi, predvsem pa si pred polfinalnim nastopom želim spočiti glasilke," nam je na novinarski konferenci pred odhodom dejala 19-letnica.

Maja Keuc bo žirijo in občinstvo s skladbo No one poskušala očarati na drugem predizboru 12. maja.

Majo pred nastopom čakajo številni promocijski dogodki, nastopi in sprejemi
Uradno odprtje 56. tekmovanja za pesem Evrovizije, na katerem se bo zbralo vseh 43 udeležencev izbora in njihove delegacije, bo v soboto. V nedeljo dopoldne Majo čaka druga samostojna vaja in novinarska konferenca, pred velikim nastopom pa še dve generalki, ena v sredo in druga pred samim četrtkovim nastopom, 12. maja, ki si ga bomo lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na nacionalki. Keučeva bo nastopila kot 13., če se bo uvrstila med prvih 10, pa jo čakata še dve generalki, v soboto pa še zadnja generalka pred finalnim večerom.

V 13 dnevih, kolikor jih bo Maja preživela v Düsseldorfu, pevko čakajo tudi številni promocijski dogodki, nastopi in sprejemi, tako da bodo dnevi pred finalnim nastopom zelo pestri. Med drugim se bo na slovenskem konzulatu, ki so ga v tem mestu odprli februarja letos, srečala z našim konzulom, skupaj s še 20 predstavniki pa bo nastopila tudi na zabavi nemškega kluba oboževalcev EC Germany.

Maja svojega favorita nima. O konkurenci nam je povedala naslednje: "Vsi komadi so si zelo različni. Nekaj je tudi zelo dobrih. Iskreno povedano: letos nimam nobenega favorita. Vem pa, da za favorite veljajo francoski, švedski in bosanski predstavniki. Vendar vnaprej je zelo težko napovedovati, saj se lahko stvari zelo hitro spremenijo."

Z vokalistkami se je odlično ujela
Tokrat Maji družbe na odru ne bosta delala plesalca skupine Maestro, pač pa štiri izvrstne vokalistke: Sandra Feketija, ki ima za sabo dva evrovizijska nastopa (leta 2008 je pela z Rebeko Dremelj, naslednje leto pa s skupino Quartissimo), Martina Majerle, ki je leta 2009 pela s skupino Quartissimo, Katja Koren, ki je leta 2006 pela spremljevalne vokale pri Anžeju Dežanu, in Ana Bezjak, ki bo letos na evrovizijskem odru debitirala. Za plesne korake je poskrbel koreograf Anže Škrube.

"Želim si predvsem uvrstitve v finale. Če bo vse potekalo tako, kot smo vadile, mislim, da imamo možnosti. S puncami smo se tako dobro povezale in imamo takšno dobro energijo, da imam občutek, kot da smo skupina. Res so super podpora." Da zvenijo odlično, smo se lahko prepričali na lastna ušesa, saj so nam družno zapele refren zmagovalne skladbe, ki je, mimogrede, najprej nastala v angleškem jeziku.

Punčke za srečo
Na komentarje, da se ji ne bo uspelo prebiti v finale, pevka odgovarja z naslednjimi besedami: "Priprave in vse, kar sem dala skozi v teh dveh mesecih, so me zelo utrdile in mi dale ogromno energije. Naredila bom najboljše, kar lahko. Nobena negativnost me ne spravi na tla. Žal mi je, če so tako čemerni, jaz nisem," je povedala Maja in nam zaupala, da ima za srečo s sabo tudi punčke, ki ji jih je dala teta. "Gre za takšne male mošnjičke, ki si jih moram dati pod blazino. Punčke naj bi prinašale srečo in odnašale slabo energijo, ki pa je tako ali tako ni."

Od bližnjih se je že poslovila
Od svojih najbližjih se je Maja že poslovila. "Fant ima zdaj nekaj dni prosto, potem pa se mi bo pridružil v Düsseldorfu. Od staršev sem se poslovila doma. Vsi skupaj smo malo jokali. A tudi oni kasneje pridejo gor, tako da se bomo videli."

Po Evroviziji si bo Maja vzela enotedenski premor, da pride malo k sebi in se umiri od vsega skupaj, nato pa jo že čakajo številni nastopi. "A to so stvari, ki jih rada opravljam, tako da mi ni težko. To je moje življenje," nam je dejala Keučeva, ki eno zmago v žepu že ima – nedavno so jo namreč na portalu Eurosong.hr izbrali za najlepšo izvajalko na Evroviziji 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.