Magazin > VIP
4358 ogledov

Majhno upanje za Celine Dion?

celine dion Profimedia
Da je bolna, je razkrila pred desetimi meseci.

Od objave videa, ki ga je o svojem zdravstvenem stanju za javnost posnela Celine Dion, bo kmalu minilo eno leto. V njem je razkrila, da trpi za neozdravljivo in redko nevrološko motnjo, imenovano sindrom otrdelosti (sindrom Moersch-Woltman). Za bolezen, ki prizadene eno na milijon oseb, je značilna togost mišic trupa in udov ter povečana občutljivost na dražljaje, kot so hrup, dotik in čustvena stiska, kar lahko sproži mišične krče.

Kako se bolezen, ki je neozdravljiva, izraža pri Celine, je razkrila njena sestra Claudette, ki se je preselila k pevki. Ta je sedaj končno sporočila malce lepše novice. Za portal "Showbizz" je povedala: "Nekajkrat je bila v Denverju, kjer so najboljši znanstveniki. Držim pesti. To je vse, kar lahko naredimo zanjo - ji povedati, da jo imamo radi in da upamo na najboljše." Zahvalila se je tudi za vse lepe misli, ki jih zvezdnici pošiljajo njeni oboževalci. "Trudimo se, da vsa sporočila, polna ljubezni, pridejo do nje," je zagotovila Claudette, ki je tudi razkrila, da bolezen Celine ni vzela volje do življenja. "Ni depresivna, ravno nasprotno," pravi.

Celine pridno sledi navodilom zdravnika. "To bomo skupaj prestali," naj bi zvezdnica povedala sestri in ji zagotovila, da se bo nekoč vrnila na oder. 

Claudette je ob tej priložnosti pometla tudi z nekaterimi govoricami. Celine nima raka in ni odvisna od invalidskega vozička. Drži pa, da se je s sinovi umaknila v svoj dom v Las Vegasu. Ob njej je tudi sestra Linda. "Iskreno rečeno, mislim, da potrebuje le počitek," meni Claudette, ki je ob tem še dejala, da je treba svoje telo poslušati. 

 

Komentarjev 1
  • Ender3 13:12 29.oktober 2023.

    Ta umikatni sindrom bi se moral imenovati po njej. Kaj vse lahko bolana glava sproducira..