Magazin > VIP
272 ogledov

Manca pokazala, kako živi

Manca Špik
1/12
Anže Petkovšek
Vrata svojega doma nam je tokrat odprla Manca Špik. Nam sta najbolj všeč njen balkonski vrtiček in garderobna soba. Pa vam?

Pevka Manca Špik si je dom uredila v najemniškem stanovanju na obrobju Ljubljane, kjer je na balkonu našla prostor celo za manjši vrtiček: "V tem stanovanju sem leto in pol, drugače pa je to že moje trinajsto stanovanje, od doma sem šla že pri 15. Sem pravi nomad, ki se redno seli, a sem se tu kar našla. Veliko mi pomeni, da sem prva, ki živim v stanovanju, da je novo in čisto. Stanovala sem že z vsemi mogočimi ljudmi. S sostanovalkami, sestro, fantom, od leta 2010 pa živim sama, a mi je kar malo težko, saj sem zelo družaben človek. Res je, da imam svoj mir, če mi je dolgčas, pa povabim družine ali prijatelje," nam je zaupala pevka, ki prijateljem postreže tudi s solato z domačega balkona:

"Solato, ki sem jo vzgojila v lončkih, sem že pojedla, zdaj bo kmalu čas za papriko in paradižnike, vse leto pa gojim začimbe. Zelo rada brskam po zemlji. Ko bom imela hišo, bom zagotovo imela vrt. Sem pa tudi že razmišljala, da bi si nekje v okolici Ljubljane najela vrtiček ."

Najraje za štedilnikom

Čeprav Manca živi v najemniškem stanovanju, ga je s številnimi dodatki spremenila v svoj dom. "Rada imam minimalizem in svetle barve, tako da je zelo po mojem okusu, imam pa tudi garderobno sobo, kar sem si vedno želela. Stanovanju sem, čeprav je že bilo opremljeno, dodala tudi svoj pečat. Vedno ko stopim skozi vrata, najprej prižgem radio in svečke. S temi malenkostmi in dodatki sem stanovanje res spremenila v svoj dom. Sem tudi zelo redoljubna, pospravljanje in čiščenje me zelo sproščata. Rada gospodinjim, najraje kuham. Strokovnjak sem v jedeh iz pečice, ribah, enolončnicah, testeninah, solatah in jedeh iz voka. Vse, kar se lotim, naredim. Na prehrano sicer precej pazim, tudi telovadim od trikrat do štirikrat na teden. Zdrav način življenja mi je zelo blizu," pravi pevka, ki se dobro zaveda, kako je danes težko priti do lastnega gnezdeca: "Če se imata dva rada, se pride tudi do tega. Vedno sem bila pobudnica tega, da gredo zaljubljenci kmalu živet skupaj in vidijo, ali so za skupaj. Najprej v najemniško, nato pa počasi lastniško stanovanje."

Mančino stanovanje krasijo tudi rumene revije in izrezki iz tovrstnih revij. "Spremljam, kaj se piše o meni. Na srečo imam zelo malo negativnih izkušenj z mediji. Pred nekaj leti so me stvari bolj prizadele, saj sem bila v občutljivem obdobju, večinoma pa so moje izkušnje z novinarji pozitivne. Vse prispevke o sebi si tudi pridno shranjujem, da jih bom na stara leta lahko pokazala vnukom (smeh)," nam je še zaupala.

Komentarjev 2
  • privat 13:37 18.september 2013.

    kuhinjo ima sem videl...pa jo zna uporabljati??

  • Trovlak 17:28 12.avgust 2013.

    Meni pa ona. Kdaj bo pa njena sestra imela kakšnega nečaka ali nečakinjo? ;)