Magazin > VIP
22010 ogledov

Marijan Novina: "Priznam, ni bilo lahko."

Marijan Novina osebni arhiv
Navkljub neprijetnim dogodkom v preteklosti ostaja optimist.

Marijan Novina se je pred časom znašel v neprijetnem položaju, a kot kaže, je tudi zanj in družino zdaj znova posijalo sonce.

Že skoraj četrt stoletja je od takrat, ko je družina Novina ostala brez očeta, kasneje je za posledicami dedne bolezni, polipoze, ki sta jo Marijanova brata podedovala po očetu, boj z boleznijo izgubil še Marijanov brat Borut. A leta so tekla, Marijan je spoznal Petro, rodila sta se jima sinova Izak in Vitan in mlada družina je srečno zaživela skupno družinsko življenje. Ko je za koronavirusom zbolela Petra in imela resne zdravstvene težave, Marijan pa je ostal brez rednega dohodka zaradi izgube zaposlitve, so se nad družino zgrnili temni oblaki.

Marijanu v življenju poleg njegove Petre in dveh sinov največ pomeni glasba, zato je zdaj, ko lahko ponovno nastopa, še toliko bolj vesel. Med brezskrbnim dopustniškim poležavanjem na plaži nam je povedal: "Življenje je zanimiva igra. Včasih se lahko človek še tako trudi, pa se zgodi kaj nenavadnega in spremeni vse načrte. Kot vsi vemo, čas korone za nas glasbenike ni bil ravno ugoden, a hvala Bogu, če lahko tako rečem, mi je uspelo. Najti službo, delo, ki mi je po 8 mesecih glasbene tišine pomagalo preživeti, plačati položnice … Vesel sem, da se je stanje spremenilo, da smo lahko malo zadihali in sem s svojo glasbo lahko znova razveseljeval zabave željne ljudi. Naj traja in pazimo nase. Veselo nastopam, v upanju na jesen, veselim se sončnih dni, uživam s sinovoma in svojo ženo Petro. Vsem svetujem, da se zbudijo z nasmehom, tako je dan lepši, tudi ko nastanejo težave. Imejmo se radi in pazimo nase."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.