Magazin > VIP
74690 ogledov

Marijan Smode: Marsikaj sem doživel, česa takega pa še ne

Marijan Smode Boštjan Tacol
Glasbenik Marijan Smode je razočaran nad sodišči.

Leta 2012 je odjeknila novica, da se je končal 23-letni zakon pevca Marijana Smodeta. Že takoj se je začelo govoriti, da ločitveni postopek ne bo preprost, in predvidevanja so se izkazala za resnična.

Marijan se z ženo že devet let prepira po sodišču. "Težava je v tem, da imamo v Sloveniji zares čudna sodišča. Takšne stvari se dogajajo, da sem šokiran. V času, ko sem se poročil, sem ogromno zaslužil. Izdal sem najbolj prodajano ploščo vseh časov, Jožico, 127 tisoč prodanih izvodov. Vse sem si ustvaril že pred poroko. Sedaj pa sem soočen s sodno odločitvijo, po kateri moram nekdanji soprogi dati del zemljišča, ki sploh ni moje, kar dokazuje tudi zemljiškoknjižni izpisek. Nikoli tudi nisem bil lastnik tega zemljišča, ki smo ga sicer res nekoč uporabljali. To presega vse meje … Poleg tega ji moram dati zemljišča, ki sem jih dobil po darilni pogodbi 10 let pred poroko. To je v nasprotju z zakonom, ki pravi, da je vse, kar si si ustvaril pred poroko, tvoje. Razočaran sem nad našimi sodišči,“ je za Žurnal24 povedal Marijan, ki se sprašuje, kako bo izpolnil sodno odločbo. "Ne morem je, razen če nekomu ukradem zemljo. Ker druge možnosti ne vidim …“

Gre za zemljišče v Medulinu, ki je bilo v lasti pevčevega prijatelja, ki je leta 2014 preminil, in na kateri naj bi zakonca, tako piše v sodbi, leta 1992 postavila objekt iz siporeksa, kar je potrdilo več prič, ki so tja hodile na dopust, le ena od prič pa je izjavila, da naj bi pevec zemljišče tudi kupil. Smode trdi, da ni lastnik te parcele, kar je dokazal z zemljiškoknjižnim izpiskom in dopisom občine Medulin. Nasprotni stranki po njegovih besedah ni uspelo dokazati nasprotnega. "Na občino Medulin so poslali vlogo in prosili za podatke o tem zemljišču, katerega lastnika sta po lastniški knjigi otroka pokojnega. Občina jim je odgovorila, da ni dokazov, da bi bilo to zemljišče kdaj prodano. Sodišče je bilo ob razsojanju z vsem seznanjeno, zato je sodba nerazumna. Prav tako nobena priča ni izjavila, da je bila prisotna ob nakupu," pravi Smode. Sin pokojnika o nakupu ali prodaji zemljišča sodišču ni znal nič povedati, pa še piše v sodbi.  

Z odvetnikom sta se sedaj obrnila na Vrhovno sodišče, kjer sta podala predlog za revizijo. Na odločitev še čakata. "Ukradli so mi ogromno energije. Ne morem normalno nastopati in delati že devet let, kar se pozna na karieri. Še žolčnik so mi morali odstraniti. Veliko prijateljev imam med odvetniki, ki pravijo, da česa takega še niso videli. Vprašaš se, zakaj se to tebi dogaja. Sumim, da gre ali za nagajanje ali malomarnost. Marsikaj sem doživel, česa takega pa še ne ...“

Sodnico, ki je odločala v njegovem primeru, je Smode kazensko ovadil zaradi suma storitve malomarnega dela. 

Komentarjev 14
  • don7 23:06 23.avgust 2021.

    Sej ne veš, a se delate bedake, ali ste bedaki!? Slovenska sodišča, posebno družinska, so popolnoma sfeminizirana, očete in može kaznujejo kar z izmišljotinami, sodnice mirno kršijo celo mednarodne konvencije in zakone, se izživljajo nad strankami postopkov, in marsikdo je ...prikaži več zaključil svoje življenje v kleti, na podstrešju... Ravno zaradi zločinski ukrepov slovenskih sodni... Vam bumbarjem, ki pametujete pa... Le želim, da boste žrtve teh slovenskih' vele pravnic'!!

  • janez3400 21:16 23.avgust 2021.

    vsemogočna sodnija , daleč so pripeljali

  • joze676 20:22 23.avgust 2021.

    Ne išči pravice na slovenjgraškem sodišču. Skorumpirani da bolj ne morejo bit.