Magazin > VIP
45 ogledov

Marika bo oblekla lepote Slovenije

Marika Savšek
1/3
Žurnal24 main
Nacionalna obleka, v kateri se bo Marika Savšek predstavila na finalnem izboru v Las Vegasu, na zanimiv način predstavlja lepote Slovenije, ki jih bo Marika dobesedno oblekla.

Na nacionalni obleki so namreč odtisnjene izbrane slovenske znamenitosti, zgodbo tisočerih lepot Slovenije pa simbolno predstavljajo številni svetleči kristalčki, ki so posuti po obleki.

 

Unikatna nacionalna obleka, ki jo je po idejni zasnovi priznane oblikovalke Maje Štamol realizirala modna oblikovalka Tanja Basle, po besedah avtoric združuje tradicijo in sodobnost.


"Ponosna sem, da bom Slovenijo predstavila s tako inovativno nacionalno obleko. Lepote naše države bom dobesedno oblekla, svetu predstavila skrite kotičke Slovenije in hkrati opozorila na kreativnost naših modnih oblikovalk," je bila nad obleko navdušena tudi Marika.

 

Marika Sav%C5%A1ek | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Naša predstavnica pa bo v Las Vegas odnesla tudi nacionalno darilo, s katerim bo predstavila Slovenijo na dobrodelni dražbi nacionalnih daril.

Posebej za to priložnost so mojstri iz Steklarne Rogaška namreč ročno izdelali unikatno vaško situlo iz dragocenega rogaškega kristala. "Zelo sem vesela, da je letošnje darilo prav vaška situla. Doma sem namreč zelo blizu Vač, kjer so odkrili ta najstarejši venetski simbol," je še dodala Marika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.