Magazin > VIP
261 ogledov

Marko Potrč meni, da za tem stojijo "krepki kreteni"

Marko Potrč Planet TV
Kakšno je vaše mnenje o živalskih vrtovih in cirkusih?

Pred nekaj dnevi je bil v Mariboru protest proti cirkusu Medrano, ki je spet na turneji. Slovenija je leta 2013 na svojem ozemlju sicer prepovedala gostovanje cirkusov z živalmi, ta prepoved pa velja le za t. i. prostoživeče živali, kot so npr. sloni, tigri, levi in opice. Gostujoči cirkusi tako lahko pri nas še vedno predstavljajo točke z na primer konji, kozami, kravami, psi, mačkami, lamami …

Da se v mnogih cirkusih dogajajo krute stvari, se mnogi zavedajo. Med njimi je tudi televizijski voditelj Marko Potrč. "Ne! Cirkus, ki vključuje točke z živalmi, ni zame in tudi ne za moje otroke. Še v živalskem vrtu se mi zdi grozljivo, da so te živali ujete. Divje živali niso "narejene" za tistih par kvadratov. Ampak za to, da izvajajo ene neumne točke pred nami, mora bit pa ene par krepkih kretenov zadaj, ki jih mučijo. Jaz tudi v živalski vrt ne grem rad. Kaj šele v cirkus, kjer so živali v raznih točkah,“ je zapisal na Facebooku in s prijatelji delil video, ki prikazuje mučenje živali.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 19:59 27.april 2017.

    Drži ,vendar to so živali ,ki služijo državljanom ...............tako bi rekli iz državne uprave naši zvesti birokrati . Osebno sem proti vsem oblikam suženjstva.

  • pesnik51 16:31 27.april 2017.

    Upam, da še nisi bil v Lipici, da te na meji še ni pregledal policijski pes in, da mimo tebe ni šel policaj na konju ..