Magazin > VIP
71 ogledov

"Materinski praznik naj traja en teden"

Špela Grošelj
1/5
Facebook
Ob materinskem dnevu smo se spomnili tudi mater slavnih Slovencev, ki jim ti izrekajo voščilo.

"Vedno za materinski dan mami in tašči kupim rožico, letos pa tudi sama pričakujem, da jo dobim," je povedala pevka Rebeka Dremelj, ki je razkrila, da jo je lani njen mož Sandi presenetil in ji podaril rožo. "Odkar sem mama, pa sem prepričana, da si mame zaslužimo ta praznik, in to ne samo enkrat na leto. Ta praznik bi moral biti vsaj trikrat ali štirikrat na leto, trajati pa bi moral en teden," še pravi.

Svoji mami je pevka pred nekaj leti posvetila pesem z naslovom Rada te imam in ji v njej povedala vse, kar čuti. "Zelo jo imam rada. Šele zdaj, ko sem sama mama, dojemam vso tisto skrb, ki me je včasih kot najstnico strašansko vznemirjala. Vse, kar ji lahko rečem, je to: 'Draga mami, želim si in upam, da bom svoji hčerki vsaj pol takšna mama, kot si ti meni! Hvala!'"

"Do mame sem pozorna vse dni v letu"

"Po navadi greva na kakšno kosilo. V otroštvu sem ji dala rožice, še vedno pa sem do nje pozorna, a se trudim, da sem pozorna do nje vse dni v letu, ne samo na materinski dan. Ta dan ni tako drugačen od preostalih," pa pravi pevka Špela Grošelj, ki ima s svojo mamo danes še poseben razlog za praznovanje.

Otroci in starši podobni, a hkrati različni

"Po navadi ji pošljem sporočilo s kakšno lepo vsebino, saj ni nujno, da se ravno na tisti dan vidimo. Ker živimo v bližini, pa ji bom zagotovo prinesla še kakšno rožico," o pozornostih na materinski dan pove urednica in stilistka Špela Klara Jambrek, ki svoji mami ob današnjem prazniku sporoča, da jo ima rada.

O želji po materinstvu pa nam je zaupala: "Nikoli ne veš. Kar se teh stvari tiče, se raje prepustim. Bomo videli, kaj bo prinesel čas."  In kakšna mama si nekoč želi postati Špela? "V določenih pogledih zagotovo podobna svoji mami, v določenih pa gremo otroci in starši po različnih poteh. Sem pa prepričana, da bi v nekaterih stvareh zagotovo bila podobna. Sicer pa je težko govoriti, dokler jih nimaš."

Če bi lahko izbirala, bi izbrala njo

"Svoje mami se spomnim vsak dan, in to ne le enkrat na dan, saj se slišiva večkrat v dnevu. Na družino sem zelo navezana, sploh ker očeta nimam več in mi je ostala le še mamica. Na materinski dan se ne spomnim, se pa na mamo spomnim vsak dan in se z njo zelo veliko družim," pravi pevka Anika Horvat, ki svoji mamici na današnji dan sporoča: "Rada bi ji sporočila, da se mame res ne da izbrati, a če bi jo lahko, bi še enkrat izbrala njo, ker je najboljša na svetu."

In kakšna mama si želi postati Anika, za katero se že šušlja, da je v veselem pričakovanju? "Vedno rečemo, da mi tako ne bomo, na koncu pa smo isti kot svoji starši."

Od mame se je veliko naučila

"V moji ožji in širši družini dajemo večji poudarek na materinski dan kot na dan žena. Posebnih navad nimamo, le to, da se pokličemo po telefonu in si voščimo. Če vem, da se bomo videli, mami vedno kupim kakšno rožo, po navadi tulipane, ker so ji najljubši. Ona pa meni, a le rože, nič drugega," pravi igralka Nina Ivanič, ki je tudi sama mama: "V nižjih razredih vedno naredijo kakšno čestitko, pri starejšem sinu pa že leta ničesar več ne pričakujem ..."

In kaj lepa igralka na materinski dan sporoča svoji mami? "Mama je ena sama in imam jo rada z vsemi njenimi napakami, predvsem pa z dobrimi lastnostmi. Vesela sem, da je moja mama prav ona, saj sem se od nje zelo veliko naučila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.