Magazin > VIP
259 ogledov

Matičar pozabil na Tjašine zaobljube

Tjaša Kokalj Pro Plus
"Bolj se me dotaknejo kritike kot pohvale. Pohvale so še posebej v medijskem svetu mnogokrat neiskrene," je v intervjuju, v katerem je spregovorila tudi o svoji poroki, povedala Tjaša Kokalj.

Pravijo, da se za poroke odloča vedno manj parov. Zakaj sta se vidva s Klemnom odločila za ta korak?
Zdi se mi lepo, da svojega partnerja, očeta svojih otrok, ne naslavljam z "moj življenjski partner“, ampak z "moj mož“, in da vsi nosimo isti priimek. Odnos med partnerjema se sicer zaradi neke listine ne spremeni, lahko pa rečem, da naju so naju poroka in že same priprave nanjo, kljub temu, da se s Klemnom poznava že več kot desetletje, še bolj povezale. Sicer pa se mi zdi, vsaj tako opažam pri svojih prijateljih, da je med mladimi vedno več porok in zarok.

Z možem sta dokaz, da je lahko tudi pogreta juha dobra ... Kako vama je leto, ki ga nista prebila skupaj, pomagalo?
Par sva postala že v najstniških letih. Kot posameznika sva odrasla, kot par pa v nekaterih pogledih ne. V letu, ki sva ga preživela narazen, pa sva lahko drugače pogledala na razmerje in v glavi postala zrelejša.

V modi so poročne zaobljube. Sta jih tudi vidva imela?
Klemnu sem res nekaj napisala, a je matičar na to pozabil. Zaobljube sva si zato prebrala naslednji dan in se razjokala. V bistvu je bilo dobro, da tega nisva storila med obredom, ki je bil že tako zelo čustven. Svojih misli verjetno sploh ne bi mogla prebrati do konca ...

Ste med poroko jokali?
Ne, sem pa jokala med celotnimi pripravami. S komerkoli sem se v tistem času dobila, pa naj gre za band ali cvetličarko, sem jokala, saj sem si predstavljala, kako bo vse skupaj potekalo. Ker si moški tega ne znajo predstavljati, je bila Klemnova ganjenost med poroko večja od moje, saj sem poroko, če temu lahko tako rečem, že prej predihala.

Oba sta zelo zaposlena. Kako skrbita za odnos?
Srečo imam, da si lahko sama organiziram svoj urnik. Kadar le lahko, poskušam v času kosila priti domov, sicer bi se videla le zjutraj in zvečer. Zdi se mi pomembno, da se tudi tekom dneva za nekaj časa vidiš in se malo pogovoriš. Takšne stvari par zbližajo. Premalo je, da se partnerju posvetiš le med vikendom.

Prihodnje leto boste dopolnili 30 let. Vas zaradi okrogle obletnice grabi panika?
(smeh) Ne. Morda zato, ker to vsi govorijo. Veselim se rojstnega dne, daril in tudi druženja z družino in prijatelji.

Kaj ste se naučili v svojih dvajsetih in česa se veselite v svojih tridesetih?
V tridesetih si želim ustvariti družino in se malce umiriti. V mojih dvajsetih se je zgodilo ogromno stvari. Bili so vzponi, padci, vstop v medijski svet … Lahko pa rečem, da sem se naučila reči „ne“in spoznala, da zaradi tega ne bom nič manj cenjena, kvečjemu me bodo spoštovali še bolj. Če samo prikimaš, izgubiš del svojega dostojanstva.

Poznamo vas kot model, manekenko, televizijsko voditeljico, novinarko, stilistko, blogerko … Kaj bi še počeli, pa doslej še niste imeli možnosti?
Vedno bolj razmišljam o lastni blagovni znamki oziroma kolekciji, ki bi jih ustvarila v sodelovanju z že obstoječimi znamkami. Res je, da sem aktivna na številnih področjih, nikoli pa si nisem rekla, da se moram v neki stvari nujno preizkusiti. Življenje in kariera me vodita k željam, ki so še nekje v podzavesti. Želje in sanje se same uresničujejo, ker rada delam to, kar delam.

Vaš obraz pogosto videvamo v oglasih. Kaj vse oglašujete?
Že skoraj tri leta sem ambasadorka Optike sentina in dekorativne kozmetike Bell hipoalergenik. Sodelujem tudi s Sailbrace, ki so izdale posebno linijo zapestnic Rose Gold, ki so odlično darilo za prihajajoče praznike, delala pa sem tudi z Rašico. Ravno sedaj sem začela še sodelovanje s srbsko znamko PS. Gre za sodelovanja, v katera verjamem, in odražajo to, kar sem.

Na podlagi česa izbirate projekte?
Če delaš za nekoga, ga moraš začutiti. Poslanstvu blagovne znamke, ki jo oglašuješ, moraš slediti in jo tudi živeti. Ne vem, kako bi bilo, če bi oglaševala nekaj, kar ne uporabljam oziroma v kar ne verjamem. Če samo pogledamo kozmetiko Bell. Njihove izdelke uporabljam vsak dan. Verjamem v njih, saj so zelo dobri in kakovostni. Make up je zelo lep, obenem pa poskrbijo tudi za kožo, saj je njihova kozmetika naravna. Ne morem oglaševati nečesa, kar ne bi uporabljala ali nosila. Denar ne sme biti edini povod, saj si boš na koncu naredil le škodo oziroma negativno reklamo.

Kaj vam je pri izboru kozmetike še pomembno? Ste pozorni na to, da ni testirano na živalih?
Kot lastnica dveh psov, ne bi nikoli uporabljala izdelkov, ki so jih testirali na živalih. Pomembno mi je pa tudi to, da ličila ne dražijo kože ali oči. Nosim leče in sem imela v preteklosti že zelo grde alergijske reakcije. Ne tvegam več. Ni vredno, še zlasti sedaj, ko je možno po zelo ugodnih cenah dobiti zelo kakovostne izdelke.

Kaj je vaš najljubši lepotni izdelek?
Maskara, ki podaljša trepalnice in odpre oči. Skratka, naredi piko na i. Seveda uporabljam še veliko drugih stvari. Pomemben mi je na primer dober korektor, ki prekrije nepravilnosti. Rada uporabljam tudi rdečo šminko, črno črtalo za oči …
Katere kozmetične izdelke ste si nazadnje kupili?
Pri Bell sem zase, za taščo in prijateljice naročila kremne šminke različnih odtenkov. Njihova šminka ima močan pigment, kljub temu ne izsušuje ustnic.

Že več let ste del slovenske estradniške scene. Kaj vam pomeni slava?
Dekleta, ki so se prijavljala v šov Top 4, so mnogokrat rekla, da so prišla zaradi slave. Vsakomur povem, da za slavo nisi plačan, ti pa prepoznavnost odpira vrata. Ker te pozna več ljudi, hitreje in lažje prideš do dela. Jaz si nisem želela delati v medijskem svetu, sedaj, ko sem ta svet izkusila, pa si ne predstavljati, da bi delala kot pravnica. To sem si nekoč namreč želela. Slava ni vedno prijetna. Vsem si na očeh, vsi se te lastijo in te komentirajo. Mi pa pomaga pri tem, da lahko delam to, kar rada počnem.

Kako se spopadate s kritikami in hvalami?
Bolj se me dotaknejo kritike kot pohvale. Pohvale so še posebej v medijskem svetu mnogokrat neiskrene. Seveda mi hvale bližnjih godijo, če jih je preveč, pa jih odmislim, saj me spravlja v zadrego. Priznati moram, da me negativni komentarji še vedno zabolijo, še zlasti tisti, v katerih se sploh ne prepoznaš. Celemu svetu bi najraje zakričala, da ima nekdo napačno predstavo o meni in da sploh ne ve, kdo sem.

Ste tudi stilistka. Kakšen nasvet imate za naše bralce?
Pomembno je predvsem to, da se v svoji koži počutijo dobro in da ni vsaka modna smernica primerna za vsako žensko. Bolje je tudi, da se stil gradi na večnih, bolj uporabnih kosih, za katere se izplača zapraviti malo več denarja. Videz lahko nato dopolnjujemo s trenutnimi, bolj hitro minljivimi trendi, na primer modnimi dodatki.

Ste se ob pogledu na kakšno staro fotografijo že kdaj prijeli za glavo? Se spomnite kakšnega svojega modnega kiksa?
To se mi ves čas dogaja, saj se moda zelo hitro spreminja. Ko gledam mamine stare fotografije, na katerih ima natupirane lase, podložena ramena, ji pogosto rečem, kako je lahko to dala nase, nato pa vidim svojo fotografijo, staro pet let, na kateri imam kratke lase in sem oblečena kot fant … Gre pač za trenutke, ko smo se še malo iskali. Obstaja torej veliko zanimiv fotografij, ki mi niso ravno v čast, a nič zato.