Magazin > VIP
9 ogledov

McCain ukradel pesem

Foo Fighters niso dovolili uporabe skladbe. Žurnal24 main
V ameriški politični kampanji se kršijo avtorske pravice pri uporabi znanih skladb. Tokrat so se razjezili Foo Fighters.

Še en bend se je pritožil, da senator John McCain nedovoljeno uporablja njihovo glasbo v promocijske namene. Gre za skladbo My Hero zasedbe Foo Fighters. Za uporabo naj bi izvedeli šele v poročilih, poroča ameriška tiskovna agencija AP, vendar so takoj pozvali republikanski tabor, naj prenehajo predvajati skladbo.

"Najbolj žalostno je to, da je bila pesem My Hero (Moj junak op. p.) napisana v čast povprečnemu človeku in njegovemu nadpovprečnemu potencialu, " je v izjavi povedal predstavnik skupine.

"Skladbo si je prisvojil brez pravne podlage in jo uporabil v takem stilu, da je pesem izgubila svoj pomen." Bend je še dodal, da so McCaina že večkrat opomnili, naj preneha uporabljati pesem.

Brian Rogers
iz McCainovega tabora je dejal, da spoštujejo avtorske pravice in so jih tudi plačali. Plačilo pa jim zagotavlja uporabo "milijon različnih pesmi". Mnogi glasbeniki so se vseeno pritožili zaradi nedovoljene uporabe njihove glasbe.

Do kršitev avtorskih pravic prihaja tudi v demokratskem taboru. Soul glasbenik Sam Moore se je pritožil, da so v kampanji Baracka Obame nedovoljeno uporabljali pesem "Soul Man".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.