Magazin > VIP
24 ogledov

McCartneyju za nastop na OI en funt

Paul McCartney EPA
Paul McCartney in ostali glasbeniki, ki so nastopili na odprtju olimpijskih iger, so za svoj nastop prejeli honorar v višini enega funta in nič več.

Sir Paul McCartney, ki je s svojo izvedbo pesmi Hey Jude zaključil odprtje olimpijskih iger pretekli petek, Mike Oldfield, Dizzee Rascal, Underworld ter Emeli Sande so na slovesni prireditvi dejansko nastopili zastonj. Ker pa so morali organizatorji na njihove uradne pogodbe vseeno navesti določeno vsoto, so določili simbolični znesek en funt oziroma 1,3 evra, je pojasnila tiskovna predstavnica organizatorskega odbora.

McCartneyja, ki sicer s svojim 665 milijonov funtov (okoli 843 milijonov evrov) vrednim premoženjem velja za najpremožnejšega britanskega glasbenika, to sicer verjetno ni kaj posebej prizadelo, poleg tega pa so mu organizatorji v zameno obljubili vstopnice za ogled tekme po želji. Njegov prvi izbor naj bi bil finale teka na 100 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.