Magazin > VIP
78 ogledov

Med sojenjem poskušal narediti samomor

 Liliane Bettencourt, sojenje Profimedias
Okradli L‘Oréalovo dedinjo. Eden od obtoženih si je poskušal vzeti življenje.

 Liliane Bettencourt | Avtor: Profimedias Profimedias
V  Bordeauxu se je včeraj začel sodni proces proti deseterici, ki naj bi zlorabila bolezen Liliane Bettencourt, dedinje lepotnega imperija L‘Oréal, ki že od leta 2006 trpi za demenco.

Njeno nemoč naj bi izkoristili njeni najtesnejši sodelavci in znanci in ji v več letih pokradli več milijonov evrov. Največ denarja naj bi šlo v žep njenemu dolgoletnemu prijatelju, umetniku François-Marieju Banierju, pred sodnika pa mora tudi tesni sodelavec nekdanjega predsednika Nicolasa Sarkozyja Eric Woerth, ki ki je med predsedniškim bojem leta 2007 skrbel za financiranje Sarkozyjeve kampanje. Kot trdijo priče, je Woerth od milijarderkinega upravljala premoženja Patricea de Maistra prejel več ovojnic z gotovino. V zameno za "prijaznost“ so upravljavca nagradili z odlikovanjem Legije časti, ta pa je za piko na i pri milijarderki zaposlil Woerthovo ženo, katere letna plača je znašala 200 tisoč evrov.

Proces pa se je začel s šokom, saj je eden od obtoženih poskušal narediti samomor. Gre za milijarderkinega bolničarja Alaina Thurina. Tožilstvo pravi, da njegovo življenje visi na nitki. Thurin se je na svojem domu v bližini Pariza poskušal obesiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.