Magazin > VIP
33 ogledov

Medicinska sestra se je obesila

Lisha Barboza, Ben Barboza, Jacintha Saldanha Reuters
Potrjen vzrok smrti medicinske sestre, ki je razkrila podrobnosti zdravstvenega stanja Kate Middleton.

Kar se je zadnje dneve ugibalo v britanskih medijih, se je izkazalo za resnično. Medicinska sestra Jacintha Saldanha je storila samomor, po uradnem poročilu mrliškega oglednika se je obesila.

Medicinsko sestro so našli mrtvo v bolniški sobi tri dni po tem, ko sta avstralska voditelja klicala v bolnišnico, kjer se je zdravila vojvodinja cambriška Kate Middleton, in se izdajala za kraljico Elizabeto in princa Charlesa. Jacintha je sicer sprejela klic in ga prevezala drugi medicinski sestri, slednja pa je razkrila vse informacije.

Po navedbah mrliškega oglednika so na njenih zapestjih našli rane. "V petek, 7. decembra, so našli Jacintho Saldanha. Na žalost se je obesila. Poškodbe je imela tudi na zapestju. V tem trenutku ne kaže na sumljive okoliščine," je na sodišču povedal glavni detektiv James Harman. Našli so tudi dve poslovilni pismi, eno v njeni sobi, drugo med njenimi osebnimi stvarmi.

Na vest o tragični smrti se je odzval tudi britanski premier David Cameron, ki je povedal, da lahko vsi iz tragedije, ki je pretresla Veliko Britanijo, povlečejo lekcijo. "Očitno je imela zelo rada svoje delo, skrbela je za svoje bolnike, in to, kar se je zgodilo, je grozna tragedija. Iz tega se lahko veliko naučimo," je povedal premier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.