Magazin > VIP
9635 ogledov

Meghan in Harry na skrivnih sestankih

meghan markle, princ harry Profimedia
Trenutne razmere ju skrbijo.

Po celem svetu ljudje protestirajo proti rasni neenakosti. Demonstracije, ponekod so nasilne, so izbruhnile po smrti Georgea Floyda, ki je bil žrtev policijskega nasilja. Ta težava v ZDA obstaja že leta in zaradi policijskega nasilja je že večkrat prišlo do protestov – z letošnjimi pa se ne morejo primerjati, saj sežejo onkraj ameriških meja.

Da so tudi življenja temnopoltih pomembna, kot se glasi slogan, opozarjajo tudi zvezdniki. Med njimi je tudi vojvodinja Meghan Markle, ki je pred nekaj dnevi v nagovoru maturantom spregovorila tudi o svoji preteklosti in se spomnila nemirov, ki so že pred leti izbruhnili zaradi rasizma.

Boj proti rasizmu ji je zelo pomemben, saj je njena mama temnopolta. S Harryjem naj bi po besedah vira, ki jima je zelo blizu, naredila vse, kar je v njuni moči, da pomagata končati rasno neenakost. "Floydov umor in razburjanje zaradi njegove smrti se je Meghan dotaknilo na osebni ravni,“ je dejal vir. Harper's Bazaar je poročal, da sta se Sussexa "na skrivaj“ udeležila "sestankov v zakulisju, in sicer z ljudmi, ki delujejo na različnih ravneh, da bi se prepričala, da sta dovolj informirana in povezana s problemom policijskega nasilja in gibanjem 'Življenja temnopoltih so pomembna'“. "Harry in Meghan sta o tej temi vodila zasebne pogovore z vodji skupnosti in ljudmi na različnih položajih ter tudi s prijatelji in družino,“ pravi vir, ki je še dodal, da se je par na ta način še bolj povezal s to problematiko in se o njej še bolj izobrazil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.