Magazin > VIP
12482 ogledov

Meghan in Harry nista poravnala računov, izgovor je kar malo smešen

princ harry, meghan markle Profimedia
Ima par finančne težave?

Dobrodelni organizaciji Archewell, ki sta jo ustanovila princ Harry in njegova soproga Meghan Markle, so prepovedali zbiranje in tudi porabo sredstev, ker par ni poravnal pristojbin, potrebnih za delovanje fundacije, in predložil potrebnih dokumentov. 

Vir, ki pozna razmere pri fundaciji, je razložil, da se je "ček na pošti izgubil". Dodal je, da so težavo čez nekaj dni rešili, kar so potrdili tudi na uradu državnega tožilca. 

"Skrbno smo raziskali situacijo in lahko potrdimo, da fundacija Archewell deluje v skladu s predpisi in je v dobrem stanju," je v izjavi za javnost dejal tiskovni predstavnik Archewella. "Zapadla plačila so bila izvršena in v skladu s procesi in postopki davčnega urada. Poleg tega je fundacija vložila vso potrebno dokumentacijo, in to brez brez napak," je še dodal.

V skladu z dokumentacijo, ki jo je predložila državi, je fundacija Archewell, ime, ki ga je navdihnil sin para Archie, "neprofitna organizacija, katere glavni namen je dvigniti in združiti skupnosti — lokalno in globalno, na spletu in zunaj njega." Par je fundacijo ustanovil leta 2021, potem ko sta se umaknila kot vidnejša člana dvora.

Meghan in Harry sta se sicer ravnokar vrnila iz Nigerije, kjer sta bila na tridnevnem "zasebnem obisku". Tam so ju sprejeli, kot bi bila še vedno v službi britanske krone. Par je med obiskom med drugim razkril, da Archwell sodeluje z lokalno dobrodelno ustanovo in jim pomaga pri nakupu šolskih potrebščin. Harryja in Meghan so povsod lepo sprejeli in ju bogato obdarovali, vojvoda je med drugim prejel portret, na katerem je z mamo. Meghan je Nigerijo celo označila za "svojo domovino" in seveda navdušila. "Meghan je v Nigerijo prišla kot vojvodinja, zapustila pa jo je kot afriška princesa," je zapisal CNN.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.