Magazin > VIP
17323 ogledov

Meghan in Harry: Otrokoma spremenila ime!

meghan markle, princ harry Profimedia
Princ Harry in Meghan Markle sta ta teden lansirala novo spletno stran Sussex.com, ki je dvignila kar nekaj prahu.

Par se je namreč pred štirimi leti odločil, da ne želita služiti kroni, kar pa ga ni odvrnilo od uporabe kraljevega naziva. Slišati je, da se na dvoru bojijo, da bosta naziv Sussex uporabljala v komercialne namene. To jima je bilo namreč prepovedano.

Zdi se, da bosta vojvoda in vojvodinja na strani oboževalce obveščala predvsem o njunem postkraljevem delu in dobrodelnih akcijah. Objavila sta tudi daljši biografiji. Harry pri tem ni niti z besedico omenil svojega "pedigreja", Meghan pa je zamolčala svoj nekdanji priimek Markle. 

Zakonca sta na strani razkrila tudi, da njuna otroka od kronanja kralja Karla III. nosita drug priimek. Namesto Mountbatten-Windsor se princ Archie in princesa Lilibet sedaj pišeta Sussex ... 

Par je s spremembo priimka prekinil 69-letno kraljevo tradicijo, ki veleva, da otroci, ki se rodijo kraljičinim potomcem moškega spola, nosijo priimek Mountbatten-Windsor.

Komentarjev 3
  • sam1 14:44 15.februar 2024.

    Sedaj pa ne razumem-v naslovu članka je napisano,da sta otrokoma spremenila ime,v nadaljevanju pa podatek o spremenjenem priimku-zdaj pa ne vem če jaz nisem pismen ali je pa avtor navaden polpismen debil.....

  • Ender3 12:19 15.februar 2024.

    Kaj ta avtor nima o čem drugem pisati..?