Magazin > VIP
7733 ogledov

Mel Gibson povzročil hudo ogorčenje

Mel gibson Profimedia
Izjava izpred nekaj let bo Mela Gibsona spremljala najverjetneje do smrti.

V New Orleansu je vsako leto velik dogodek, ko organizacijska ekipa 'Krewe of Endymion' napove velike maršale za letno pustno parado Mardi Gras. Ko so nepričakovano razglasili igralca Mela Gibsona za enega glavnih spremljevalcev hrupne parade, ki bo 18. februarja, so sprožili ogorčenje članov Endymiona.

Vse skupaj sega v leto 2006, ko je Gibson v Los Angelesu vozil močno opit. Takrat je na policista kričal in mu med drugim rekel, da so Judje krivi za vse vojne na svetu. Nato je policista še vprašal, ali je tudi on Jud. Mel Gibson se je pozneje opravičil, ko je dejal: "Vso svojo odraslo dobo se borim z alkoholizmom in zelo mi je žal za grozne besede, ki sem jih izrekel. Nad sabo nisem imel nadzora in govoril sem stvari, v katere ne verjamem."

A zamere so očitno ostale. Več članov Endymiona je namreč izrazilo svoje ogorčenje in dejalo, da je to grozna ideja. Dejali so, da želijo nazaj svoje članarine, ki znašajo približno 3000 dolarjev na leto. To, da je Gibson slaba izbira, je za The New York Post povedal tudi eden od dolgoletnih članov Endymiona. "Mislim, da člani izvršnega odbora niso razumeli razvejanosti Gibsona kot velikega maršala," je dodal in pojasnil, da so naslednje jutro člani prejeli številna moteča besedilna sporočila ljudi, ki so verjeli, da je Gibson antisemit. Kasneje je v uradni izjavi predsednik Endymiona Dan Kelly dejal: "V interesu varnosti naših kolesarjev, posebnih gostov in vseh, ki nas pozdravljajo na ulicah, Mel Gibson ne bo jahal kot veliki maršal na naši paradi leta 2023."
 

Komentarjev 1