Magazin > VIP
67 ogledov

Melania o komunizmu: "Vem, kako pomembna je enakopravnost žensk"

Melania Trump Profimedias
Melania Trump je kot gostiteljica v Beli hiši povedala, da se zaveda, kako pomembna je enakopravnost ljudi, predvsem žensk.

Prva dama Združenih držav Amerike je v Beli hiši na dan žena spregovorila o enakopravnosti. "Tudi sama sem priseljenka, ki je odraščala v komunizmu. Še predobro vem, kako pomembna je svoboda in enakost. Ta država je zgrajena na teh vrednotah,“ je povedala Melania Trump.

Spregovorila je o grozodejstvih, s katerimi se sooča milijone žensk po vsem svetu: "Na svetu je ogromno brutalnih dejanj, ki so jih ženske deležne samo zaradi njihovega spola. Stopiti moramo skupaj in se soočiti s problemi, kot so zasužnjevanje, spolne zlorabe in nenehno zatiranje žensk in deklet po vsem svetu. Te ženske moramo vključiti v naše vsakdanje molitve in narediti vse, kar je v naši moči, da bi jim pomagali in jih osvobodili iz okoliščin, ki so za nas nepredstavljive,“ je v svojem govoru povedala Slovenka.

Dodala je, da še vedno verjame v to, da je znanje tisto, zaradi katerega človeka raste in postane boljši. "Še vedno sem trdno prepričana, da je izobraževanje najbolj učinkovit način zagotavljanja enakopravnosti. Tudi dečke je treba naučiti empatije, spoštovanja in prijaznosti. Skupaj s članicami Združenih narodov za pravice žensk lahko izobražujemo o enakopravnosti ne glede na raso, spol ali kulturo.“

Komentarjev 23
  • Uros Bukovec 22:28 09.marec 2017.

    Hotla je amerikancem povedat, da naj ne hodijo v slovenijo ker smo še barbari, komunisti in ji je blo grozno težko. No ko so amerikanci k nam prihajali domov so pa vsi po vrsti rekli da je amerika v sloveniji. ...prikaži več No pa še res je bla. Dnarja je blo včasih za ljudi , danes je pa za politike in bankirje . Vse.

  • Uros Bukovec 22:19 09.marec 2017.

    Marsikomu je bilo veliko lepše in bolše. Kaj se čudiš ? Koliko si pa star da se čudiš ? Službe vsepovsod, gradilo se je na veliko. Napredek da se ti sanja ne največjih firm. Danes je poden. Kvaliteta življenja je ...prikaži več bila mnogim bolša kot danes. Moja družina je imela veliko več denarja kot ga imam jaz danes. Kar se materialnih stvari tiče je imela večina veliko več kot danes.

  • dimnikar 18:32 09.marec 2017.

    Nihče ne zagovarja komunizma, izpostavlja se da draga Melanija komunizma nikdar od daleč ni videla. Pri nas je kar ponarodel izraz "komunizem" za vse kar je levo od centra, kar je kar precej smešno.