Magazin > VIP
15825 ogledov

Melania Trump poskrbela za kar nekaj vročih trenutkov

melania trump Profimedia
Ne le Donald, tudi Melania je znala povzročiti škandal.

Hote ali nehote je Melania Trump poskrbela za kar nekaj trenutkov, ki so dvignili veliko prahu. To ji je uspelo predvsem z modnimi izbirami.

Prvi škandal se je zgodil že pred Trumpovo zmago na volitvah, in sicer na republikanski konvenciji v Clevelandu. Po njenem govoru so se pojavili očitki, da si je "sposodila" del govora, ki ga je Amerika slišala že leta 2008, in sicer iz ust Michelle Obama.

Melania Trump | Avtor: Profimedias Profimedias

Veliko prahu je dvignila tudi njena roza bluza, s katero naj bi pošiljala skrivna sporočila in jo je nosila na zadnji predsedniški debati. 

Ime bluze namreč vsebuje besedo pussy (pussy-bow shirt), kar v prevodu pomeni 'češplja'. Ironija imena srajce je, da je takrat v medijih zaokrožil video Trumpa, kjer svetuje, kako flirtati z ženskami. Ena od mnogih nesramnih izjav, ki jo je izrekel v tistem videu je tudi izjava: "Zgrabi jo za češpljo!" (op. a. "Grab her by the pussy!")

Barron Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvo razburjenje po moževi izvolitvi je lepotica povzročila z odločitvijo, da s sinom še nekaj časa ostane v New Yorku. Iz Melanijinega tabora so takrat sporočili, da bo prva dama s selitvijo v Washington počakala do konca šolskega leta, avtorica knjige o Melaniji, “The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump“, Mary Jordan, pa je razkrila, da je prva dama s selitvijo odlašala, ker se je želela s soprogom na novo pogajati o predporočni pogodbi.

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Nepozabna bo ostala tudi njena bela oprava, s katero je leta 2018 razbila demokratsko črnino. Vsi, razen prve dame, so nosili črno in se na ta način poklonili gibanju #Metoo.

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia
Najbolj pa je razburila njena zelena jakna iz Zare, na kateri je pisalo: “Prav nič me ne briga, pa tebe?” (I REALLY DON’T CARE, DO U?) Neprimerno, so jo kritizirali. Morda res … Nadela si jo je namreč za obisk mladinskega zbirnega centra za begunce in prebežnike, ki se nahaja v teksaškem mestecu McAllen. Mnogo otrok so takrat ločili od staršev. Melania je takrat novinarjem dejala, da je tam zato, ker “želi otroke ponovno združiti z njihovimi starši”.

Melania Trump v Egiptu | Avtor: Epa Epa

Oktobra 2018 je prva dama ZDA obiskala Afriko in si privoščila neverjeten modni kiks. Za na safari si je na glavo namreč poveznila klobuk, ki simbolizira kolonialistično oblast. V 19. stoletju so takšen klobuk nosili evropski raziskovalci, kasneje pa tudi vojaki, zaradi česar ga imajo danes Afričani za simbol zatiranja.

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Melania jih je poslušala tudi zaradi visokih petk, v katerih se je odpravila na pot v Teksas, ki ga je opustočil hurikan. 

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanja prijateljica prve dame slovenskega rodu, ki je napisala knjigo Melania in jaz, je pravo damo na skrivaj snemala in posnetke pred volitvami in izidu knjige objavila. Melania se je med pogovorom dotaknila božičnega okraševanja Bele hiše, ki sicer spada pod njene obveznosti. "Prekleto trdo delam pri božičnih obveznostih, čeprav, komu je mar za božične stvari in dekoracije. Vseeno jih moram opraviti." Ob tem je prva dama potarnala, da ji ljudje, četudi svoje božične dolžnosti izpelje, "očitajo in jo sprašujejo o otrocih ilegalnih pribežnikov, ločenih od svojih družin."  "Dajte mi že že jeb*** mir!" Kje pa so bili, ko je to počel Obama?" Na posnetku Melania pove, da je poskusila združiti otroka in njegovo mamo, a je bilo treba iti skozi predpisane postopke.

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia
Nazadnje pa so na Trumpovo letele kritike, ker se po nemirih v Kapitolu ni takoj oglasila. Tistega dne je bila zaposlena s fotografiranjem preprog za svojo knjigo, so pisali mediji. Ko se je le oglasila, pa se je nanjo spet usul plaz kritik, ker je potarnala, da so mnogi ta dogodek izrabili za napad nanjo. 

Največkrat pa je Melania s svojim obnašanjem pritisk dvignila soprogu. Svoje nejevolje namreč ni znala skriti, zato je posnetkov, na katerih je odklonila njegovo roko in se ob njem držala kislo, preveč, da bi jih še enkrat objavili ... 

Komentarjev 7
  • jjjaaannneeezzz 21:25 20.januar 2021.

    Its mai oner tu serv this bjutiful nejšn. A je kdaj povedala kaj lepega o Sloveniji? Ma pustite jo pri miru. Ni vredna. A Američani sedaj kaj bolje vedo, kje je Slovenija?

  • Avatar Krizar53
    Krizar53 18:13 20.januar 2021.

    Še dobr, da tale sevniški robotek sramoto dela Avstrijcem in ne nam!

  • munja 13:41 20.januar 2021.

    Melanija ni nič drugačna od drugih. Ravno tako ima dobre in slabe dneve.