Magazin > VIP
68 ogledov

Melania Trump prekopirala govor Michelle Obama?

donald trump, melania trump Profimedias
Republikanska konvencija v Clevelandu. Melania Trump stopila na oder in spregovorila o Sloveniji in svoji družini. Po govoru so se pojavili očitki, da si je "sposodila" del govora, ki ga je Amerika slišala že leta 2008, in sicer iz ust Michelle Obama.

Žena republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, Melania Trump, je na republikanski konvenciji v Clevelandu stopila na oder, pohvalila moža in njegove vizije ter spregovorila tudi o Sloveniji. "Rojena sem bila v Sloveniji, v mali, prelepi, takrat še komunistični državi v osrednji Evropi. Mene in mojo sestro Ines, ki je neverjetna ženska, sta vzgajala moja čudovita starša. Moja elegantna in delavna mama Amalija mi je predstavila modo, moj oče Viktor pa je v meni vzbudil strast do posla in potovanj,“ je povedala Trumpova, nato pa spregovorila še o vrednotah, ki naj bi ji jih v mladosti predali starši.

O teh vrednotah je leta 2008 z identičnimi besedami govorila tudi sedanja prva dama ZDA, Michelle Obama, ki je tako kot Melania poudarila trdo delo, spoštovanje do ljudi in vedenje, da je edina omejitev uspeha moč sanj in pripravljenost zanje delati.

Poglejte primerjavo govorov:

 

Cel govor Trumpove pa najdete TUKAJ.

 

Komentarjev 6
  • nergač 19:56 19.julij 2016.

    V socializmu so nam govorili, da gremo v komunizem, ki je bil vedno nedosegljiv in bi tak ostal. "komunistične države" je pa skovanka predvsem zahodnih imperialistov, ki so hoteli dati temu poimenovanju poseben prizvok, da bi pokazali kontrastno brezmadežnost kapitalizma ...prikaži več (liberalizem...). Danes vemo, da je tudi to le utopija in da ni rešitve v kapitalizmu.

  • Pepe007 09:30 19.julij 2016.

    Ali imaš kak protiargument? Svobodne volitve, politične stranke, svobodna lastnina?

  • nergač 09:15 19.julij 2016.

    tisti, ki hoče razume, tisti pa, ki noče, pa naj ne razume, saj razlogov za to je pač lahko več...pa ne pozabi si vsakič pritisnit en plus, ko kaj napišeš...