Magazin > VIP
16640 ogledov

Mia Skrbinac o obtožbah Miše Molk, da je izkoristila oddajo in tudi njo

Mia Skrbinac RTV4/ zurnal24.si
Mia Skrbinac se je odzvala na pojasnila Miše Molk.

Miša Molk je novembra v svojem televizijskem intervjuju Z Mišo gostila igralko Mio Skrbinac in jo presenetila z vprašanjem o njeni spolni usmerjenosti. Mia, ki je svojega profesorja na AGRFT Matjaža Tribušona prijavila zaradi spolnega nadlegovanja, je bila vidno šokirana. Nad Molkovo so se po oddaji usule kritike, na katere se je odzvala v poročilu varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev.

"Gostjo sem seveda prej vprašala, če morda na kakšno temo ali vprašanje ne bi želela odgovoriti. Izpostavila je zgolj, da ne bi želela, da jo v oddaji povprašam o tem, če res nihče na vajah in v študijskem procesu ni opazil neprimernega odnosa profesorja do nje in če je kdo to opazil, zakaj ni nihče reagiral. To se mi je zdelo sicer pomembno vprašanje, pa sem ga na njeno željo opustila. O vseh ostalih temah sva se pogovorili, omenila sem ji tudi sodelovanje v pogovoru v Pritličju," je zapisala Molk in dodala: "To, da je lezbijka, se mi je zdelo pomembno tudi zaradi njenega primera na sodišču, saj bi lahko ta okoliščina bila zanjo morda obremenilna. Ker sva o lezbištvu zelo odkrito in odprto govorili, nisem zaznala nobene težave, da to vključiva v pogovor na samem snemanju, saj sem si v pripravi na intervju ogledala tudi posnetek iz Pritličja na kanalu Youtube, kjer se je javno razkrila in brez težav o tem spregovorila."

Molk tudi pravi, da se je Mia še pred začetkom pogovora spremenila v drugačno osebo. "Skratka, zdi se, da je gostja izkoristila najin pogovor in mene osebno za še en, njej pomemben dokaz, ki ga bo potrebovala na sodišču, kako zelo ranjena je. Tak je bil tudi njen nastop."

Na te besede se je igralka za Večer odzvala in dejala, da je na sestanku jasno povedala, da o svoji spolni usmerjenosti in identiteti v kontekstu te oddaje ne želi govoriti. "Mislim, da so razlogi za to, ob škandalu, ki je nase pritegnil vso pozornost javnosti, več kot očitni. Povedala sem tudi, da na vprašanja, ki se kakorkoli nanašajo na sodne postopke, ki so v teku, ne morem odgovarjati. To zadeva tudi vprašanje, ki ga v svoji izjavi navaja voditeljica in vključuje moje tedanje sošolce z AGRFT," pojasnjuje Mia Skrbinac, ki tudi pravi, da je bilo z vprašanjem izdano njeno zaupanje in da jo je to tako šokiralo, da je pozabila na nastop na okrogli mizi, kjer so se pogovarjali o lezbijkah v uprizoritvenih umetnostih.

Igralka se tudi sprašuje, "čemu se me je odločila proti moji volji outirati na nacionalni televiziji, če kot argument navaja pomisleke, da bi bila moja spolna usmerjenost po njenem zame lahko potencialno obremenilna okoliščina v procesu na sodišču, ne verjamem namreč, da bi mi gospa Molk želela zavestno škodovati". "Kar pa zadeva pomisleke gospe Molk o moji igri v oddaji ter o njenem izkoriščanju za dokaz na sodišču, se moram sicer zahvaliti za kompliment, a priznati, da kljub vsem igralskim izkušnjam tako dobra igralka vseeno nisem," je za Večer med drugim še dejala Skrbinac.

Komentarjev 5
  • Ender3 15:59 28.januar 2022.

    Ga. Molk ji je ponudila rokavice, oškodovanka pa ni vedela, da so te, za niske udarce pod pasom. Vedno pa je, slavo gradila na drugih, tudi preko trupel in/ali posteljnih storitev. Že davno pa je, odcvetela in ni več vredna, ...prikaži več medijske pozornosti.

  • mirror 10:57 28.januar 2022.

    Komu mar, kako je usmerjena. Resnica je le, da kot igralka ni zelo uspešna in samo išče pozornost vendar na neprimeren način. V tej luči vidimo tudi sum spolnega nadlegovanja.

  • Dusan12 10:50 28.januar 2022.

    Kirbica, ribica Molkove potrebuje pozornost, pa magari lejzbika samo, da se ji nekaj dogaja