Magazin > VIP
22 ogledov

Michael Douglas mora prenehati piti

Michael Douglas Žurnal24 main
Michaela Douglasa so opazili pri pitju alkohola, specialisti pa ob tem opozarjajo, da bi to lahko sprožilo nekdanjo odvisnost od alkohola ter vplivalo na njegovo bitko z rakom na grlu.

Zvezdnika so pred kratkim opazili pri naročanju vina v prestižni morski restavraciji. "To ni dobro, nikakor ni dobro. Alkohol je zadnja stvar, ki jo Michael potrebuje na tej točki,“ je povedal zaskrbljeni prijatelj. "Lahko da pije, da bi si olajšal bolečino in napetost, vendar mu bo navsezadnje povzročilo več slabega kot dobrega.“ Specialisti se strinjajo. "Če Michael Douglas ponovno pije, je nevarnost sekundarne malignosti povečana,“ je pojasnil onkolog Jerome Spunberg, ki spremlja igralčev napredek. Celo en sam kozarec vina ni priporočljiv za rakave bolnike, pravi drugi strokovnjak. "Če bi bil moj pacient, mu ne bi dovolil niti občasnega kozarca vina,“ pravi Marshall Strome, direktor centra za onkologijo v New Yorku. "Po mojih izkušnjah en kozarec preide v dva, kar lahko vpliva na riziko ponovnega pojavljanja raka.“

Michael je sicer v preteklosti tudi sam priznal, da so cigareti in alkohol prispevali k njegovi bolezni. Vendar je vseeno, medtem ko se je zdravil s kemoterapijo in obsevanjem, izjavil, da se veseli ponovnega pitja vina. "Na splošno se počutim dobro. In se veselim, da bom ponovno užival v kozarcu dobrega vina, ko se mi bo popravil okus.“ In res je Michael novico, da je ozdravljen raka, proslavil s kozarcem vina.

Prijatelj igralca, ki se je leta 1992 zdravil od alkohola, kokaina in odvisnosti od seksa, opozarja: "Michael mora nemudoma prenehati s pitjem, zase in zavoljo svoje družine. Drugače se bo njihovo zdravje poslabšalo in se bo njegov rak vrnil.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.