Magazin > VIP
2466 ogledov

Michael J. Fox pravi, da tega okroglega rojstnega dneva ne bo dočakal

michael j fox Profimedia
Zbolel je, ko mu je bilo 30 let.

Januarja so paparaci v Mehiki naredili zares žalostne posnetke igralca Michaela J. Fox, ki je med hojo po plaži potreboval pomoč. Zvezdnik je, ko mu je bilo 30 let, zbolel za Parkinsonovo boleznijo. 

O svojem življenju z boleznijo je sedaj spregovoril za CBS Sunday Morning. "Grozno je imeti Parkinsonovo bolezen ... Postaja vse težje in vsak dan trpiš, a tako je," je povedal 61-letnik. Zaradi bolezni se stanje možganov skozi leta slabša. Med glavnimi simptomi so nehoteno tresenje delov telesa, počasno gibanje ter toge in neprožne mišice.

Fox je dejal, da je večkrat padel ter utrpel različne poškodbe, med drugim si je zlomil kosti na obrazu in drugih delih telesa, odkrili pa so tudi benigni tumor na hrbtenici. "Vsi ti subtilni dogodki ti pokažejo, da ne umreš zaradi Parkinsonove bolezni, ampak umreš z njo. Ne bom dočakal 80 let," je izjavil zvezdnik in dodal, da se težko spopada z boleznijo, a ostaja optimističen. "Če lahko najdeš nekaj, za kar si hvaležen, potem se nečesa veseliš in greš naprej.”

Fox je leta 2000 ustanovil Fundacijo Michaela J. Foxa za raziskave Parkinsonove bolezni, ki je zbrala že več kot 1,75 milijarde dolarjev. Fundacija je tudi sponzorirala študijo, objavljeno aprila, ki pravi, da so raziskovalci odkrili biomarker za Parkinsonovo bolezen. "To spremeni vse. Vem, kje smo zdaj. Čez pet let bodo lahko ugotovili, ali imate bolezen, lahko bodo povedali, ali jo boste kdaj dobili, in vedeli bomo, kako jo zdraviti," pravi zvezdnik. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.