Magazin > VIP
35 ogledov

Michael Jackson skrival skoraj milijardo

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Po tem, ko se je namigovalo, da naj bi kralj popa Michael Jackson pred smrtjo skorajda bankrotiral, se je zdaj izkazalo, da je za seboj pustil skoraj milijardo dolarjev vredno bogastvo.

Po pisanju ameriškega medija Radar Online Michael Jackson vsekakor ni umrl reven, kot se je sprva namigovalo. Zvezdnik naj bi namreč imel še zbirko umetnin, ki jo ocenjujejo na kar 900 milijonov dolarjev (približno 600 milijonov evrov).

Še nikoli videna zbirka bi Michaelovim otrokom zagotovila brezskrbno življenje, a ker jo je nekdo brez njihove vednosti, za "le" 88 milijonov dolarjev (približno 60 milijonov evrov), prodal neimenovanemu poslovnežu, se je stvar malce zapletla. Odvetniki Jacksonovih se že zavzemajo za to, da bi blokirali prodajo in da bi bogastvo ostalo v rokah Michaelovih treh otrok Princea Michaela, Paris in Blanketa, ter njihove skrbnice, Michaelove mame Katherine.

Vse skupaj vredno še veliko več
Zbirka naj bi zajemala kar 182 predmetov, med katerimi naj bi bil tudi gugalnik legendarnega predsednika Johna F. Kennedyja, nenavadne skulpture in pohištvo, s katerim je kralj popa hotel opremiti svoje slavno posestvo Neverland. "Vrednost zbirke bo zagotovo še narasla, saj je Michael vanjo vnesel še svojo osebnost. Zaradi njegovega imena bo dosegla vrtoglavo vsoto," je pojasnil cenilec Eric Finzi in dodal, da je zbirka posebna zato, ker pripoveduje Jacksonovo zgodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.