Magazin > VIP
8913 ogledov

Michael Schumacher: Malomarnost, bi njegova usoda lahko bila drugačna?

michael schumacher Epa
Bi morali biti zdravniki strožji?

Kako krhko je življenje, je leta 2013 spoznal tudi Michael Schumacher, ki se je med smučanjem tako hudo poškodoval, da je bil nekaj časa v umetni komi. Znano je, da je utrpel hude poškodbe možganov, s tem, kakšno je njegovo stanje sedaj, pa javnost ni seznanjena.

Revija Neue Post pa je pred časom opozorila, da bi bila Schumijeva usoda lahko popolnoma drugačna, če bi zdravniki sedemkratnemu prvaku v Formuli ena prepovedali tvegane športne aktivnosti. Schumi je namreč že leta 2009 utrpel poškodbo možganov in tudi vratu ter vretenc. Tistega leta je namreč padel z motorjem. "Pretrgala se je leva arterija – obstajata le dve arteriji, ki možganom dovajata kri,“ je povedal zdravnik, ki je Schumija takrat zdravil. Razložil je, da si je dirkač poškodoval tisti del možganov, ki je odgovoren za motorične sposobnosti. Schumi se takrat zaradi teh poškodb ni mogel vrniti za volan dirkalnika. 

Leta 1991 pa je imel nesrečo med dirkanjem. Tudi takrat si je poškodoval vretenca. Omenjena revija govori o zdravniški malomarnosti. Po njihovem mnenju bi morali njegovi zdravniki Schumacherju prepovedati športe, pri katerih bi lahko spet prišlo do podobnih poškodb. Z njimi se strinja tudi zdravnik dr. Christoph Goetz, nevrokirurg. "Verjetno je, da bi pacientom, ki so imeli poškodbo vretenc, odsvetovali športe, pri kateri obstaja velika nevarnost za padce,“ je dejal.

Že poznate novi kulski kanal Joonglaa?

Komentarjev 4
  • Avatar Samilenka
    Samilenka 00:21 06.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • mirror 08:38 05.marec 2020.

    Po toči zvoniti je prepozno.

  • Avatar drecos
    drecos 08:36 05.marec 2020.

    njegova neumna napaka noben mu ni kriv