Magazin > VIP
2 ogledov

Middletonovi kršili zakon

Podjetje družine Middleton je z lansiranjem okraskov v znamenju prihajajočih olimpijskih iger kršilo oglaševalski zakon.

Družina Kate Middleton se je zaradi olimpijskih okraskov in družabnih pripomočkov, ki jih ponujajo na svoji spletni strani Party Pices, znašla v težavah. Strogi oglaševalski zakoni letošnjih olimpijskih iger v Londonu namreč prepovedujejo izkoriščanje olimpijskih iger za komercialne namene za vse, ki niso uradni sponzorji iger. To je kaznivo dejanje, ki lahko privede do tožbe na sodišču in se kaznuje z denarno kaznijo v višini 20 tisoč funtov oziroma dobrih 25 tisoč evrov.

Middletonovi na svoji spletni strani prodajajo balone, družabne igre, zastave in okraske, ki jih sicer ne oglašujejo kot kose za praznovanje olimpijskih iger, temveč kot kose za praznovanje iger (Celebrate The Games), kar pa bi še vedno lahko imelo kaznive posledice. O omenjenih pripomočkih pa je na svojem blogu The Party Times pisala celo Pippa Middleton.

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.