Magazin > VIP
12972 ogledov

Miha Deželak: Podle igre, podle igre!

miha deželak radio 1
Epski spopad Mihe Deželaka in Jakova Faka na Pokljuki!

Voditelj na Radiu 1, Miha Deželak je z veseljem sprejel izziv našega najboljšega biatlonca in olimpijca Jakova Faka, ki se te dni pripravlja na Pokljuki, kjer bo februarja potekal največji zimsko-športni dogodek do sedaj pri nas, SP v biatlonu.

Priljubljeni sovoditelj Denis Avdić Showa je imel to čast, da je progo preizkusil še pred bodočim svetovnim prvakom. Deželak je prvič v življenju stal na biatlonskih smučeh! 

"Pokljuka se je pokazala v svoji čudoviti podobi zimske pravljice. Bilo je mrzlo, adrenalinsko in fantastično. Izlet v naročje hribov ti zbistri um in te odpelje v občutja prvinskosti in naravnosti," je dejal Miha in priznal, da je biatlon zelo naporna športna disciplina. "Po aktivnosti na smučeh moraš umiriti dihanje, da lahko natančno meriš v tarče. Ni lahko postati biatlonec v enem samem jutru pri temperaturi minus 12 stopinj, ko ti mrzel zrak pošteno zareže v pljuča. Se pa je zgodila tudi ena zabavna anekdota. Padel sem takoj po štartu, presenetljivo dobro sem streljal in na poti gor in dol na Pokljuko zagledal 3 veverice," je v smehu dejal voditelj, ki je bil prepričan da je na cilj prišel prvi!  Ali je to res, si poglejte v videu.

Sicer pa sta se Deželak in Fak odlično ujela. "Jakov je pravi profesionalec, nasmejan in odločen športnik, s katerim se ni težko ujeti. Lepo se mi zdi, da nas je na Pokljuko povabil tudi  poleti, ko ima več časa," je zaključil Miha.

 

Komentarjev 3
  • Avatar oven
    oven 15:35 30.januar 2021.

    Dobričina, nad katerim se nekateri radi izživljajo.

  • miha.z 07:40 30.januar 2021.

    Kokr je pa tale dobrodelno kao prešportov je pa še vedno težka kategorija, zanimivo.