Magazin > VIP
2785 ogledov

Miha Šalehar o ženi: "Očitno me ima hudo rada, da mi je dala toliko priložnosti"

Miha Šalehar Mediaspeed
Po enoletni pavzi se je priljubljeni voditelj vrnil. V tem času je napisal knjigo o alkoholizmu.

Miha Šalehar je za Nedelo spregovoril o svoji novi knjigi Notranji pir ali kako se prepiti do konca in o odvisnosti od alkohola. Hudičevo pijačo, kot mu mnogi pravijo, je prvič poskusil pri 14 letih. Izračunal je, da je popil 36.400 pollitrskih steklenic piva in bil v 35 letih alkoholne kariere deset let pijan ali zmačkan. Kljub temu ni verjel, da ima težavo. "Pil sem namreč popolnoma v okvirih slovenskih norm pravega dedca, ki se ga nažre dvakrat na teden in terja popolno toleranco partnerice, družine, otrok in vseh drugih okoli sebe. To moškemu, če že ne ženski, pripada," pravi Šalehar, ki meni, da je pil zato, da se mu ni bilo treba soočiti s samim sabo. "Pil sem, ker je bila to oblika samozdravljenja in bližnjica do stanj, za katera se moraš po suhi poti bistveno bolj potruditi."

Pred dvema letoma pa se je zgodil preobrat. "Petnajstega avgusta pred dvema letoma se je zgodil trenutek, ki je sodu izbil dno. Vmes sem, kot opisujem v knjigi, preizkušal vse mogoče načine moderiranja pitja: pil sem samo špricer, čakal do četrtka … Še prej sem imel obdobje, ko sem pil samo enkrat na teden, ampak takrat sem spil vse, kar ni bilo prišraufano. Vsak teden sem si nakopal tako zastrupitev, da sem k sebi prihajal tri dni."

Njegove navade so vplivale tudi na družino. "Starejšemu sinu sem prodajal vrednote, ki so bile pri meni totalno zlagane. Težil sem mu, naj ne kadi džojntov, sam pa sem bil trikrat na teden totalno nažgan. Žal je ponavljal moje napake, navlekel se je mojih vzorcev. Zanj sem nehal piti prepozno, za ta malo pa mogoče še dovolj zgodaj," je Nedelu povedal Šalehar, ki je hvaležen ženi, da nad njim ni obupala. "Očitno me ima hudo rada, da mi je dala toliko priložnosti in da je kljub vsemu tam nekje v kotičku moje duše vseeno videla svetlobo, zaradi katere je bilo vredno potrpeti. Vsa čast ji, res je bilo naporno in upam, da bom to zaupanje kdaj upravičil."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.